• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Rødkålssalat med æble og appelsin
billede til rødkålssalat
Rødkålssalat med æble og appelsin er god til and og julemad, men den sunde og lækre salat med rødkål er også fin til mange andre retter. Foto: iStock.com.

Rødkålssalat med æble og appelsin

Opdateret: 12. sep 2022 · Udgivet: 12. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook14PinterestMessengerEmailPrintSMS
14
SHARES
Gå til opskrift

Lækker rødkålssalat med æble og appelsin er perfekt til and og andre kødretter, og her er den nemme opskrift på sund salat med rødkål.

Her får du den bedste rødkålssalat med æble og appelsin.

En virkelig lækker og nem salat med rødkål, som selvfølgelig er perfekt til andesteg og julebordet, men bestemt også til andre serveringer.

Mængden af rødkål kan sagtens justeres, og det er en god ide, at lave salaten i god tid. Så kan din salat med rødkål nå at sætte sig.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på rødkålssalat

billede til rødkålssalat

Rødkålssalat med æble og appelsin

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Rødskålsalat

  • ¼ rødkål fintsnittet
  • 1 æble skrællet, udkernet og skåret i små tern
  • 1 pære skrællet, udkernet og skåret i små tern
  • 1 appelsin skåret i fileter
  • ½ dl tranebær soltørrede
  • 2 spsk. nødder eller mandler, ristede

Dressing

  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. eddike hyldeblomst eller æbleeddike
  • 1 tsk. honning flydende
  • flagesalt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland rødkål, æble, pære, appelsinfileter, appelsinsaft og soltørrede tranebær sammen. Appelsinenmens holdes ind over salaten mens den skæres, så saften falder ned i skålen.
  • Pisk dressing sammen og hæld den over, vend det hele godt og grundigt rundt. Smag til din rødkålssalat til.
  • Drys med nødder eller mandler og lad din salat med rødkål stå og trække til den skal spises.

Næringsindhold

Rødkålssalat med æble og appelsin
Mængde pr. portion
Kalorier
185
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Natrium
 
598
mg
26
%
Kalium
 
328
mg
9
%
Kulhydrater
 
25
g
8
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
703
IU
14
%
Vitamin C
 
53
mg
64
%
Calcium
 
49
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Server den lækre rødkålssalat til and, flæskesteg og mange andre kødretter.

Se flere opskrifter med kål

  • billede med broccolisalat
    Broccolisalat med feta og lækker dressing
  • billede til hjemmelavet coleslaw opskrift
    Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing
  • billede med stuvet spidskål
    Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

Se disse opskrifter:

  • Gulerodssalat med bolsjebeder
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Salat med kylling, druer og valnødder

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

billede med indbagte tigerrejer

Indbagte tigerrejer i butterdej

Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede med jordbærmousse kage

Jordbærmousse kage uden hvedemel

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

blødkogt æg

Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Cocktailpølser med bacon, honning og chili

Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

billede med grillet and

Grillet and med ahornsirup og mango chutney

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required