• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce
billede med osso buco
Osso buco er en klassisk italiensk ret, der laves med skiver af kalveskank. Her i denne opskrift steges kødet mørt i ovnen. Foto: iStiock.com.

Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 7. aug 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med osso buco

Osso buco

4.75 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 3 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 skiver kalveskank tykke
  • 1 dl hvedemel blandet med flagesalt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 store løg finthakket
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 3 store gulerødder i små tern
  • 3 stængler bladselleri i små tern
  • 2 laurbærblade
  • 2 fed hvidløg let knuste
  • 5 kviste timian
  • 10 peberkorn
  • 3,5 dl rødvin
  • 2 dl vand
  • 2 okse fond du chef eller alm. bouillonterninger (okse)
  • 70 g tomatpure koncentreret
  • 1 spsk. honning flydende
  • 1 spsk. balsamico
  • 2 dåser flåede tomater
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hæld de flåede tomater gennem en sigte, men gem endelig væden fra tomaterne.
  • Afpuds kalveskankerne og brug en lille skarp kniv, til at skære små snit hele vejen rundt i kanterne på kødet, så bøjer de ikke mærkeligt når de steges.
  • Hak alle grøntsagerne, så de er klare til at blive svitset.
  • Kom mel ud på en stykke bagepapir og bland med salt og friskkværnet peber.
  • Vend kalveskankerne i melblandingen og brun dem i olivenolie.
  • Læg de brunede osso buco i et dybt ovnfast fad, gerne et med låg.
  • Hæld grøntsagerne ned i den olie som kødet er brunet i og lad det sautere lidt, det skal ikke tage farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom timiankviste, hele peberkorn, letknuste hvidløgsfed og laurbærblade ved. Vend godt rundt og kom hele blandingen hen over de brunede kalveskanke.
  • Læg de hele, afdryppede tomater ovenpå.
  • Kog gryden hvor kød og grøntsager har stegt i, af med rødvin, vand, fond du chef, tomatpure, flydende honning, en sjat balsamico, væden fra de flåede tomater, salt og friskkværnet peber. Lad det koge op og smag det til. Hæld det over kød og grøntsager.
  • Læg låg på eller dæk fadet godt til med et dobbelt lag stanniol.
  • Sæt i ovnen ved 185 °C i 2½ time. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet tid.
  • Fisk laurbærblade og de let knuste hvidløgsfed op, prøv også at fiske så mange timiankviste som muligt op. Advar evt. dine gæster om at de støder på hele peberkorn. Timiankviste, laurbærblade, peberkorn og letknuste hvidløgsfed kan også lægges i en lille gazepose eller en tepose og lægges ned i saucen, så er det betydeligt lettere at fiske op senere.

Næringsindhold

Osso buco
Mængde pr. portion
Kalorier
645
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
170
mg
57
%
Natrium
 
1278
mg
56
%
Kalium
 
1799
mg
51
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
50
g
100
%
Vitamin A
 
9677
IU
194
%
Vitamin C
 
34
mg
41
%
Calcium
 
185
mg
19
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook13PinterestMessengerEmailPrintSMS
13
SHARES
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på osso buco, som langtidssteges i ovn. Kalveskank på italiensk med masser af smag. Serveres med kartoffelmos eller polenta.

Osso buco er en populær ret fra Italien, hvor du steger tykke skiver af kalveskank sammen med blandt andet tomater og grønt.

Det giver en virkelig smagfuld ret med smørmørt kød og en super lækker sovs. Serveres med en kartoffelmos eller polenta. Også meget gerne en gremolata.

Osso buco er en glimrende ret som gæstemad eller weekendmad, og den er rimelig nem at lave. Her er den tilberedt i lang tid i ovn.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på osso buco

billede med osso buco

Osso buco

4.75 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 3 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 skiver kalveskank tykke
  • 1 dl hvedemel blandet med flagesalt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 store løg finthakket
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 3 store gulerødder i små tern
  • 3 stængler bladselleri i små tern
  • 2 laurbærblade
  • 2 fed hvidløg let knuste
  • 5 kviste timian
  • 10 peberkorn
  • 3,5 dl rødvin
  • 2 dl vand
  • 2 okse fond du chef eller alm. bouillonterninger (okse)
  • 70 g tomatpure koncentreret
  • 1 spsk. honning flydende
  • 1 spsk. balsamico
  • 2 dåser flåede tomater
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hæld de flåede tomater gennem en sigte, men gem endelig væden fra tomaterne.
  • Afpuds kalveskankerne og brug en lille skarp kniv, til at skære små snit hele vejen rundt i kanterne på kødet, så bøjer de ikke mærkeligt når de steges.
  • Hak alle grøntsagerne, så de er klare til at blive svitset.
  • Kom mel ud på en stykke bagepapir og bland med salt og friskkværnet peber.
  • Vend kalveskankerne i melblandingen og brun dem i olivenolie.
  • Læg de brunede osso buco i et dybt ovnfast fad, gerne et med låg.
  • Hæld grøntsagerne ned i den olie som kødet er brunet i og lad det sautere lidt, det skal ikke tage farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom timiankviste, hele peberkorn, letknuste hvidløgsfed og laurbærblade ved. Vend godt rundt og kom hele blandingen hen over de brunede kalveskanke.
  • Læg de hele, afdryppede tomater ovenpå.
  • Kog gryden hvor kød og grøntsager har stegt i, af med rødvin, vand, fond du chef, tomatpure, flydende honning, en sjat balsamico, væden fra de flåede tomater, salt og friskkværnet peber. Lad det koge op og smag det til. Hæld det over kød og grøntsager.
  • Læg låg på eller dæk fadet godt til med et dobbelt lag stanniol.
  • Sæt i ovnen ved 185 °C i 2½ time. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet tid.
  • Fisk laurbærblade og de let knuste hvidløgsfed op, prøv også at fiske så mange timiankviste som muligt op. Advar evt. dine gæster om at de støder på hele peberkorn. Timiankviste, laurbærblade, peberkorn og letknuste hvidløgsfed kan også lægges i en lille gazepose eller en tepose og lægges ned i saucen, så er det betydeligt lettere at fiske op senere.

Næringsindhold

Osso buco
Mængde pr. portion
Kalorier
645
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
170
mg
57
%
Natrium
 
1278
mg
56
%
Kalium
 
1799
mg
51
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
50
g
100
%
Vitamin A
 
9677
IU
194
%
Vitamin C
 
34
mg
41
%
Calcium
 
185
mg
19
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige osso buco kan serveres med polenta eller en klassisk kartoffelmos. Velbekomme.

Se flere opskrifter

  • billede med braiseret oksebov
    Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret
  • billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon
    Gryderet med spidskål, oksekød og bacon
  • billede med gullasch eller gullash
    Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
  • billede med luksus mørbradgryde
    Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Se disse opskrifter:

  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Italienske kødboller med pastasalat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

hjemmelavet apple butter

Apple butter - opskrift på æblesmør

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

billede med karrysovs

Karrysovs

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

big mac roulade burgerroulade

Nem big mac roulade - lækker burger roulade

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

et billede med citronmåne hjemmebagt

Hjemmebagt citronmåne

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon som tilbehør

et billede med giftkage grøn kage og bladankage

Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required