• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Opskrift på nem og hurtig andesauce
billede til hurtig andesauce
En nem og hurtig andesauce, der passer perfekt til en mør andesteg. Andesaucen laves af andefond. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på nem og hurtig andesauce

Opdateret: 16. nov 2022 · Udgivet: 16. nov 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en fantastisk opskrift på en nem og hurtig andesauce. Denne andesovs tager blot få minutter at lave, og den er med andefond.

Lav en nem og hurtig andesauce med denne simple opskrift, og andesovsen er endda rimelig fedtfattig, da den laves uden fløde.

I stedet får du her en opbagt sovs, der laves med andefond, som du rører op af en koncentreret andefond på flaske blandet med kogende vand.

Smag andesaucen til med lidt gastrik, hvis du har sådan en. Ellers skal du tage og lave en portion, da det er super nemt.

Opskriften på hurtig andesauce er beregnet til fire personer, og den tager ikke mange minutter at lave.

Opskrift på hurtig andesauce

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. hvedemel med stor top
  • 4 dl. andefond koncentrat + kogende vand
  • 2 tsk. ribsgele
  • 2 spsk. gastrik kan udelades, men er fantastisk
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med at røre andefond koncentrat ud i kogende vand. Brug ca. 3 spsk. til 4 deciliter kogende vand.
  • Smelt smør i en lille gryde, og pisk hvedemel i.
  • Pisk derefter gradvist andefond i indtil du har en passende konsistens. Den afgør du selv, men ikke for tyk og ikke for tynd.
  • Rør lidt ribsgele i, og smag din andesauce til med lidt gastrik, salt og friskkværnet peber.
  • Lad den ved svag varme i ca. 5 minutter, og nu har du en nem og hurtig andesauce. Du kan evt. justere farven med lidt sovsekulør.

Næringsindhold

Opskrift på nem og hurtig andesauce
Mængde pr. portion
Kalorier
78
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
16
mg
5
%
Natrium
 
1523
mg
66
%
Kalium
 
18
mg
1
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
175
IU
4
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Nem og hurtig andesauce er nu klar til servering, og selvfølgelig er den perfekt til en andesteg med brunede kartofler i ovn.

Se flere opskrifter på julemad

  • billede med stegt andebryst
    Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet
  • billede med ovnbagte andelår
    Ovnbagte andelår der er super møre
  • billede til risalamande med kirsebærsauce
    Risalamande
  • billede med risengrød
    Risengrød
  • billede til rødkålssalat
    Rødkålssalat med æble og appelsin

Se disse opskrifter:

  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til italienske kødboller med pastasalat

Italienske kødboller med pastasalat

Mazarintærte med nougat

Mazarintærte med nougat

billede med gazpacho

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

verdens bedste kokostoppe med chokolade

Verdens bedste kokostoppe med chokolade

et billede med gulerodskage

Gulerodskage

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

billede med roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

billede med hjemmelbagt drømmekage fra brovst

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

figensalat salat med friske figner

Figensalat - lækker salat med friske figner

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required