• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Sovs og sauce

billede til hurtig andesauce
En nem og hurtig andesauce, der passer perfekt til en mør andesteg. Andesaucen laves af andefond. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på nem og hurtig andesauce

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 16. nov, 2022

Oversigt over indhold

  1. Her får du en fantastisk opskrift på en nem og hurtig andesauce. Denne andesovs tager blot få minutter at lave, og den er med andefond.
  2. Opskrift på hurtig andesauce
  3. Opskrift på nem og hurtig andesauce
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter på julemad
5 fra 3 brugere

Her får du en fantastisk opskrift på en nem og hurtig andesauce. Denne andesovs tager blot få minutter at lave, og den er med andefond.

Lav en nem og hurtig andesauce med denne simple opskrift, og andesovsen er endda rimelig fedtfattig, da den laves uden fløde.

I stedet får du her en opbagt sovs, der laves med andefond, som du rører op af en koncentreret andefond på flaske blandet med kogende vand.

Smag andesaucen til med lidt gastrik, hvis du har sådan en. Ellers skal du tage og lave en portion, da det er super nemt.

Opskriften på hurtig andesauce er beregnet til fire personer, og den tager ikke mange minutter at lave.

Opskrift på hurtig andesauce

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

5 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 min
Tilb. tid: 10 min
Tid: 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. hvedemel med stor top
  • 4 dl. andefond koncentrat + kogende vand
  • 2 tsk. ribsgele
  • 2 spsk. gastrik kan udelades, men er fantastisk
  • salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Start med at røre andefond koncentrat ud i kogende vand. Brug ca. 3 spsk. til 4 deciliter kogende vand.
  • Smelt smør i en lille gryde, og pisk hvedemel i.
  • Pisk derefter gradvist andefond i indtil du har en passende konsistens. Den afgør du selv, men ikke for tyk og ikke for tynd.
  • Rør lidt ribsgele i, og smag din andesauce til med lidt gastrik, salt og friskkværnet peber.
  • Lad den ved svag varme i ca. 5 minutter, og nu har du en nem og hurtig andesauce. Du kan evt. justere farven med lidt sovsekulør.

Næringsindhold

Opskrift på nem og hurtig andesauce
Mængde pr. portion
Kalorier
78
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
16
mg
5
%
Natrium
 
1523
mg
66
%
Kalium
 
18
mg
1
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
175
IU
4
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Nem og hurtig andesauce er nu klar til servering, og selvfølgelig er den perfekt til en andesteg med brunede kartofler i ovn.

Se flere opskrifter på julemad

  • billede med stegt andebryst
    Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet
  • billede med risengrød
    Opskrift på risengrød i gryde, ovn eller seng
  • billede med ovnbagte andelår
    Ovnbagte andelår der er super møre
  • billede til risalamande med kirsebærsauce
    Risalamande med kirsebærsauce
  • billede til rødkålssalat
    Rødkålssalat med æble og appelsin
« Oksekød med sursød peberrodssauce
Opskrift på kylling i slow cooker »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

billede til hel svinemørbrad i ovn

Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.