Her får du den bedste opskrift på langtidsbagte tomater, der nemt laves i ovnen. Tomaterne kan vendes med olie, hvidløg og krydderurter.
Langtidsbagte tomater smager fremragende, og så er tomaterne virkelig nemme at lave.
Her er der anvendt de lækre San Marzano tomater, men andre slags kan også bruges.
De færdigbagte tomater kan bla. vendes sammen med lidt pasta, hvidløg og olivenolie.
Det tager nogle timer at bage tomaterne ved lav varme, men her passer de jo sig selv i ovnen.
Opskrift på langtidsbagte tomater

Ingredienser
- 300 g tomater små, gerne San Marzano, halveret på langs
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. sukker
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamico
Fremgangsmåde
- Kom bagepapir i et lille fad og læg tomaterne i, med skærefladen opad.
- Drys tomaterne med ganske lidt sukker og derefter salt og friskkværnet peber.
- Dryp med olivenolie og lidt balsamico.
- Sæt i en 125 grader varm ovn (ikke varmluft), hvor de langtidsbagte tomater skal have ca. 5 timer.
Næringsindhold
Noter
De langtidsbagte tomater tages ud af ovnen, hvor de afkøles.
Tomaterne kan derefter kommes i et glas sammen med krydderurter (oregano og lidt mynte), samt to fed hvidløg, der er pillet og hakket groft. Hæld olivenolie ved til olien dækker tomaterne.
Opbevar i køleskab, hvor de kan holde sig i en uges tid - hvis du kan holde fingrene fra dem.
Kom med din kommentar