• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Laksefrikadeller med grønsagsbiks
Laksefrikadeller med grønsagsbiks
Sådan kan du servere de lækre laksefrikadeller med grøntsagsbiks. Det er en skøn ret til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

Opdateret: 19. apr 2023 · Udgivet: 19. apr 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på laksefrikadeller, der er nemme at lave. En skøn omgang fiskefrikadeller med laks, der serveres med grøntsagsbiks.

Laksefrikadeller er lækre frikadeller, der laves med laks, og de er faktisk nemme og hurtige at tilberede.

Du laver dellerne af laks uden skind og ben, og derefter hakkes laksen fint. Det kan du gøre med en skarp kniv. Eller bed din fiskehandler om at gøre det.

Se også: Fiskefrikadeller med broccolimos

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere. Længere nede kan du se, hvordan du laver en dejlig omgang grøntsagsbiks til laksefrikadellerne.

Opskrift på laksefrikadeller

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 250 gram laks uden skind og ben
  • 2 teskefulde sennep eller efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spiseskefulde persille finthakket
  • 2 spiseskefulde rødløg finthakket
  • 1 lime saft af 1 lime
  • Lidt tabasco eller cayennepeber, kan udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til laksefrikadeller starter du med at klargøre laksen. Fjern skindet og tjek at der ikke er ben i.
  • Derefter hakkes laksekødet med en skarp kniv, og gør det så fint som muligt. men det gør ikke noget, at der er nogle lidt mere grove stykker i din laksefars.
  • Kom det i en skål sammen med alle de andre ingredienser og rør det igennem, så det hele er fordelt.
  • Kom en blanding af lidt olivenolie og lidt smør på en pande, og lad smørret bruse af.
  • Form laksefarsen som til almindelige frikadeller (4 stk.) og lad den stege i ca. 5 minutter på hver side - de skal kun lige være gennemstegte, eller bliver laksekødet ret tørt og kedeligt!! De får en smuk overflade.

Næringsindhold

Laksefrikadeller med grønsagsbiks
Mængde pr. portion
Kalorier
197
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
69
mg
23
%
Natrium
 
1330
mg
58
%
Kalium
 
705
mg
20
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
579
IU
12
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
41
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så har du de lækreste laksefrikadeller klar til servering.

Du kan evt. servere dem sammen med denne skønne omgang grøntsagsbiks.

1 rødløg, halveret og skåret i tynde både
1 rød peberfrugt i tynde strimler
1 gul peberfrugt i tynde strimler
1 squash i halveret og skåret i halvmåner (jeg glemte jo altså squash'en)
kartofler efter ønske
salt, friskkværnet peber
olivenolie
lidt frisk, hakket persille

Se også: Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kog kartoflerne næsten møre og køl dem af (eller brug en rest kartofler fra dagen før).

Kom lidt olie på en pande og svits så løg, squash og peberfrugter. Lad dem få lidt farve og steg ved rimelig høj varme.

Skær kartoflerne i passende stykker og lad dem stege med, til de får lidt farve.

Krydr med salt og friskkværnet peber. Inden servering drysses med hakket persille.

Se også: Gammeldags frikadeller - nem opskrift med danskvand

Se disse opskrifter:

  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater
  • Laks med bacon og pasta

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med tikka masala

Tikka masala kylling - lækker indisk ret

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

hjemmelavet fish 'n' chips

Hjemmelavet fish 'n' chips - den bedste opskrift

billede med butterfly kylling

Butterfly kylling - lækker, sprød og ovnstegt

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

billede med ærtesuppe

Nem ærtesuppe der er cremet og lækker

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

billede med hvidkålsrouletter

Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Tortilla med hakket oksekød og avocadosalsa

Tortilla med hakket oksekød - nemme oksekødstortillas

billede med hasselback kartofler

Hasselback kartofler (de hasselbagte)

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required