• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks
billede med laks i ovn
Lækker laks i ovn, der er nem aftensmad, og med denne metode er det nemt at lave ovnbagt laks. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

Opdateret: 5. sep 2022 · Udgivet: 13. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du laks i ovn. Den bedste opskrift på ovnbagt laks med korrekt stegetid, så din ovnstegte laks ikke er hverken tør eller kedelig.

Laks i ovn på bund af krydderurter sikrer dig den perfekte og veltilberedte laks.

Jeg har her anvendt rigelige mængder af kviste fra rosmarin og oregano, men du kan også anvende timian.

Og hvis vi lige vender det der med at stege laks i grillen, så er dette en god metode. Det er ikke umuligt at grille laks direkte på grillristen, men risikoen for at fisken går i stykker, er stor. Også selvom du pensler laksen godt med olie.

Derfor kan du enten, som i denne opskrift, grille den i en alubakke, eller pakke laksen ind i et stykke sølvpapir.

Du skal ikke pakke hele laksestykket ind, men kun omkring skindsiden og en lille centimeter op. Så undgår du at skind og kød brænder fast.

Så her er fremgangsmåden på ovnbagt laks og grillet laks. Opskriften er til fire personer.

Opskrift på laks i ovn

billede med laks i ovn

Laks i ovn - ovnbagt laks

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. laks på ca. 150 g./stk.
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
  • 4 kviste rosmarin
  • 4 kviste kviste oregano eller timian
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Dup laksestykkerne tørre med et stykke køkkenrulle, og pensl dem godt med olivenolie på alle sider.
  • Krydr så med salt og friskkværnet peber, og giv den lidt mere salt end du måske tror.
  • Pluk rosmarin og oregano i grove stykker, og fordel dem i et ovnfast fad eller alubakke, og læg derefter laksestykkerne over. Lad det trække i fem minutter.
  • Nu er der to måder at tilberede laksen på, afhængig af om du laver ovnbagt laks eller grillet laks.
  • Laks i ovn: I ovnen skal laksen bages i ca. 17-18 minutter ved 200 grader varmluft, hvorefter den trækker fem minutter inden servering.
  • Laks i grill: I grillen skal laksen tilberedes ved indirekte varme, hvor grilltiden er 18 minutter ved høj varme. Også her hviler laksestykkerne lige fem minutter inden servering.

Næringsindhold

Laks i ovn - ovnbagt laks
Mængde pr. portion
Kalorier
279
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
83
mg
28
%
Natrium
 
648
mg
28
%
Kalium
 
752
mg
21
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
84
IU
2
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
40
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Laks i ovn eller grillet laks må altså gerne hvile fem minutter inden servering. Dryp gerne lidt friskpresset citronsaft over.

Kan serveres med kartofler og en god salat.

Se flere lækre opskrifter med laks:

Honningmarineret laks med citrussmag

Lækker og og nem lakseroulade

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse
  • Laks med bacon og pasta
  • Laksefrikadeller med grønsagsbiks
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede til opskrifter med kylling

Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

billede med pizzasnegle

Pizzasnegle - nem opskrift til madpakken

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

billede med ovnbagt græskar med bacon

Ovnbagt græskar med bacon

billede med Sauce Populaire

Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required