• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce
billede med Kylling Cordon Bleu med asparges
En lækker og hjemmelavet Kylling Cordon Bleu med asparges, der serveres med en cremet hvidvinssauce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

Opdateret: 13. maj 2022 · Udgivet: 13. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Skøn opskrift på virkelig lækker kylling Cordon Bleu med asparges. Klassisk kyllingefilet fyldt med ost og grønne asparges.

Prøv en velsmagende kylling Cordon Bleu, der serveres med en lækker hvidvinssauce.

Cordon Bleu er kyllingebryst fyldt med ost, og i denne version er den også med asparges, som du dog kan udelade.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling Cordon Bleu

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 12 grønne asparges det nederste seje knækket af
  • 40 g smør smeltet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 fed hvidløg knust og meget finthakket
  • ½ dl hvidvin tør
  • 4 skiver skinke tynde, kogt
  • skiver emmentaler gerne en lagret
  • rasp panko rasp - eller almindelig rasp

Hvidvinssauce

  • 25 g smør
  • 2 skalotteløg meget finthakket
  • 1 dl hvidvin tør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. løgpulver
  • 1 tsk. persille tørret, gnedet godt mellem fingrene
  • 2 - 2½ dl fløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft).
  • Bring lidt letsaltet vand i kog, kom de klargjorte asparges i og giv dem ½ minut. Hæld dem i en sigte og skyl straks med iskoldt vand, lad dem dryppe af.
  • Bland smeltet smør med dijonsennep, hvidvin, salt, friskkværnet peber og hvidløg - rør det godt sammen.
  • Dup kyllingefileterne tørre og læg dem mellem to lag køkkenfilm. Bank dem ud til de er ret tynde over det hele.
  • Læg dem side om side og pensl den side der vender opad med smør-blandingen.
  • Læg tre asparges på hver, læg dem så aspargeshovederne stikker ud og ovenpå skinke og ost. Rul dine kylling Cordon Bleu stramt sammen fra den spidse ende og fæstn med tandstikkere. Pensl dem nu over det hele med resten af smør-bladningen og vend dem i panko rasp, så de er helt dækket.
  • Læg dem med samlingen ned ad i et ovnfast fad.
  • Stil dine kylling Cordon Bleu i ovnen og giv dem ca. 35-40 minutter, til de er gennemstegte.
  • Smelt smørret til hvidvinssauce ved lav varme og tilsæt skalotteløg, lad dem "koge" i smørret i 7-8 minutters tid, hele tiden ved lav varme. De må endelig ikke tage farve, rør i det af og til.
  • Tilsæt melet og rør det godt sammen. Tilsæt hvidvin og ca. 2 dl af fløden, sammen med krydderierne og bring i kog ved svag varme. Pisk i det, så det ikke klumper.
  • Lad saucen småkoge i nogle minutter, rør i det af og til. Smag til og hold det varmt til det skal spises.

Næringsindhold

Kylling Cordon Bleu
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kylling Cordon Bleu med asparges serveres straks sammen hvidvinssauce, kartofler og en salat.

Se flere opskrifter med kylling:

Wokret med kylling og masser af grøntsager

Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur

Kylling i karry med sprøde grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Beignetdej - nem frituredej med øl

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pandekagestabel

Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

hjemmelavet apple butter

Apple butter - opskrift på æblesmør

hjemmelavede croutoner

Croutoner - opskrift på sprøde brødcroutoner

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

billede med medister og medisterpølse

Medister

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

et billede med t-bone steak

Sådan steger du en T-bone steak perfekt

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required