• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce
billede med Kylling Cordon Bleu med asparges
En lækker og hjemmelavet Kylling Cordon Bleu med asparges, der serveres med en cremet hvidvinssauce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Skøn opskrift på virkelig lækker kylling Cordon Bleu med asparges. Klassisk kyllingefilet fyldt med ost og grønne asparges.

Prøv en velsmagende kylling Cordon Bleu, der serveres med en lækker hvidvinssauce.

Cordon Bleu er kyllingebryst fyldt med ost, og i denne version er den også med asparges, som du dog kan udelade.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling Cordon Bleu

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 12 grønne asparges det nederste seje knækket af
  • 40 g smør smeltet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 fed hvidløg knust og meget finthakket
  • ½ dl hvidvin tør
  • 4 skiver skinke tynde, kogt
  • skiver emmentaler gerne en lagret
  • rasp panko rasp - eller almindelig rasp

Hvidvinssauce

  • 25 g smør
  • 2 skalotteløg meget finthakket
  • 1 dl hvidvin tør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. løgpulver
  • 1 tsk. persille tørret, gnedet godt mellem fingrene
  • 2 - 2½ dl fløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft).
  • Bring lidt letsaltet vand i kog, kom de klargjorte asparges i og giv dem ½ minut. Hæld dem i en sigte og skyl straks med iskoldt vand, lad dem dryppe af.
  • Bland smeltet smør med dijonsennep, hvidvin, salt, friskkværnet peber og hvidløg - rør det godt sammen.
  • Dup kyllingefileterne tørre og læg dem mellem to lag køkkenfilm. Bank dem ud til de er ret tynde over det hele.
  • Læg dem side om side og pensl den side der vender opad med smør-blandingen.
  • Læg tre asparges på hver, læg dem så aspargeshovederne stikker ud og ovenpå skinke og ost. Rul dine kylling Cordon Bleu stramt sammen fra den spidse ende og fæstn med tandstikkere. Pensl dem nu over det hele med resten af smør-bladningen og vend dem i panko rasp, så de er helt dækket.
  • Læg dem med samlingen ned ad i et ovnfast fad.
  • Stil dine kylling Cordon Bleu i ovnen og giv dem ca. 35-40 minutter, til de er gennemstegte.
  • Smelt smørret til hvidvinssauce ved lav varme og tilsæt skalotteløg, lad dem "koge" i smørret i 7-8 minutters tid, hele tiden ved lav varme. De må endelig ikke tage farve, rør i det af og til.
  • Tilsæt melet og rør det godt sammen. Tilsæt hvidvin og ca. 2 dl af fløden, sammen med krydderierne og bring i kog ved svag varme. Pisk i det, så det ikke klumper.
  • Lad saucen småkoge i nogle minutter, rør i det af og til. Smag til og hold det varmt til det skal spises.

Næringsindhold

Kylling Cordon Bleu
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kylling Cordon Bleu med asparges serveres straks sammen hvidvinssauce, kartofler og en salat.

Se flere opskrifter med kylling:

Wokret med kylling og masser af grøntsager

Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur

Kylling i karry med sprøde grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Beignetdej - nem frituredej med øl

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til opskrifter med æg

Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

billede med grillede majs

Grillede majskolber med kryddersmør

billede med pølsebrød og hotdogbrød

Hjemmebagte pølsebrød - nemme hotdogbrød

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

billede med nem pizzadej til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

billede med honningmarineret laks

Honningmarineret laks med citrussmag

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

mormorsalat mormordressing

Mormorsalat med ægte mormordressing

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med kyllingesalat med rhode island dressing

Kyllingesalat med Rhode Island dressing

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required