• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kromandens gryderet med svinemørbrad
kromandens gryderet med svinemørbrad
Kromandens gryderet er en lækker og nem middagsret, der kan serveres med kogte ris og ærter. Rigtig god hverdagsmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kromandens gryderet med svinemørbrad

Opdateret: 13. apr 2023 · Udgivet: 13. apr 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook16PinterestMessengerEmailPrintSMS
16
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du kromandens gryderet med svinemørbrad. En god opskrift på en nem gryderet, der serveres med kogte ris og dampede ærter.

Kromandens gryderet er en nem og lækker ret, der minder meget om den populære mørbradgryde.

Her den dog blandt andet laves med estragon og salvie, og det giver at mørbradretten en lækker smag.

Se også: Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan sagtens erstatte madlavningsfløde med en almindelig piskefløde. Men så stiger kalorieindholdet selvfølgelig noget.

Opskrift på kromandens gryderet

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

4.58 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset, skåret i skiver
  • 150 gram cocktailpølser
  • 125 gram bacon i skiver, skåret i mindre stykker
  • 250 gram champignon skåret i halve eller kvarter
  • 2 løg i halve ringe
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • 6 deciliter vand
  • 2,5 deciliter madlavningsfløde
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 spiseskefuld sennep helst en dijon
  • 3 spiseskefulde hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 teskefuld estragon tørret
  • 1 teskefuld salvie tørret
  • 1 spiseskefuld majsstivelse udrørt i lidt vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til kromandens gryderet starter du med, at afpudse svinemørbraden, hvorefter den skæres ud i ca. 2 centimeter tykke bøffer. Bank bøfferne let flade med hånden.
  • Smelt smør i en gryde, og svits løg, når de begynder at tage farve tilsættes bacon.
  • Steg til det bliver gyldent. Tag det op af gryden og tilsæt cocktailpølser. Steg dem til de bliver gyldne og tag dem så op af gryden.
  • Svits champignon til væden fra dem er fordampet, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tag dem op af gryden.
  • Bland hvedemel med salt, friskkværnet peber, salvie og estragon.
  • Vend mørbradbøffer i blandingen, kom lidt mere smør i gryden og brun bøfferne, så de får en fin gylden stegeskorpe på hver side. Tag dem op.
  • Hæld vand i gryden og lad det koge op, skrab bunden, så al smag blive løsnet.
  • Tilsæt madlavningsfløde og bouillonterning, krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det små simre til bouillon er opløst, jævn det med lidt majsstivelse udrørt i lidt vand, til det har den tykkelse du ønsker.
  • Kom sennep i og smag til. Kom løg, bacon, cocktailpølser, mørbradbøffer og champignon i saucen og lad det simre i ca. 20 minutter, til mørbradbøfferne er helt tilberedte.
  • Smag saucen til igen og kom evt. lidt madkulør i saucen hvis du ønsker det.

Næringsindhold

Kromandens gryderet med svinemørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
752
% Daglig værdi*
Fedt
 
56
g
86
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
213
mg
71
%
Natrium
 
1493
mg
65
%
Kalium
 
1091
mg
31
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
955
IU
19
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
83
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kromandens gryderet kan serveres med kogte ris og dampede ærter.

En kartoffelmos passer dog også fint til retten, der er en skøn hverdagsret.

Se også: Den sorte gryde - gryderet med oksekød

Se disse opskrifter:

  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

et billede med lagkage med hindbær og makroner

Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

billede med chokolademuffins

Chokolademuffins med kakao og chokolade

billede med syltede rødløg

Syltede rødløg - sådan sylter du løg

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

billede med torsk i fad

Torsk i fad med flødeost, parmesan og æble

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

billede med grillet and

Grillet and med ahornsirup og mango chutney

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

billede til kanelgifler

Kanelgifler med lækker creme og remonce

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required