Til kromandens gryderet starter du med, at afpudse svinemørbraden, hvorefter den skæres ud i ca. 2 centimeter tykke bøffer. Bank bøfferne let flade med hånden.
Smelt smør i en gryde, og svits løg, når de begynder at tage farve tilsættes bacon.
Steg til det bliver gyldent. Tag det op af gryden og tilsæt cocktailpølser. Steg dem til de bliver gyldne og tag dem så op af gryden.
Svits champignon til væden fra dem er fordampet, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tag dem op af gryden.
Bland hvedemel med salt, friskkværnet peber, salvie og estragon.
Vend mørbradbøffer i blandingen, kom lidt mere smør i gryden og brun bøfferne, så de får en fin gylden stegeskorpe på hver side. Tag dem op.
Hæld vand i gryden og lad det koge op, skrab bunden, så al smag blive løsnet.
Tilsæt madlavningsfløde og bouillonterning, krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det små simre til bouillon er opløst, jævn det med lidt majsstivelse udrørt i lidt vand, til det har den tykkelse du ønsker.
Kom sennep i og smag til. Kom løg, bacon, cocktailpølser, mørbradbøffer og champignon i saucen og lad det simre i ca. 20 minutter, til mørbradbøfferne er helt tilberedte.
Smag saucen til igen og kom evt. lidt madkulør i saucen hvis du ønsker det.
Næringsindhold
Kromandens gryderet med svinemørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
752
% Daglig værdi*
Fedt
56
g
86
%
Mættet fedt
24
g
150
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
7
g
Enkelumættet fedt
22
g
Kolesterol
213
mg
71
%
Natrium
1493
mg
65
%
Kalium
1091
mg
31
%
Kulhydrater
17
g
6
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
6
g
7
%
Protein
45
g
90
%
Vitamin A
955
IU
19
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
83
mg
8
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.