• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Kringle med marcipan og chokolade
billede til kringle med marcipan og chokolade
En lækker kringle med marcipan og chokolade, og den hjemmebagte kringle er rimelig nem at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kringle med marcipan og chokolade

Opdateret: 12. sep 2022 · Udgivet: 10. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook25PinterestMessengerEmailPrintSMS
25
SHARES
Gå til opskrift

Bag den bedste kringle med marcipan og chokolade med denne nemme opskrift. Her får du lækker kringlestang og kage med fyld af remonce.

Elsker du en god og gammeldaws kringle? Så skal du prøve denne lækre kringlekage med marcipan og chokolade.

Du får to kringlestænger ud af opskriften, og der er rigeligt med kringle til 8 personer.

Kringlerne bages med smør, men du kan også anvende margarine. Og du kan i øvrigt også sagtens undlade chokolade, hvis du gerne vil det.

Opskrift på kringle med marcipan

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

4.67 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

Dej til kringle

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 400 g hvedemel
  • 200 g smør eller margarine, smeltet
  • 2 æg
  • 1 tsk. kardemomme

Remonce og fyld

  • 100 g smør
  • 1 dl rørsukker jeg brugte vel ca. ¾ dl, måske lidt mindre
  • 1 spsk. mel
  • 30 g marcipan
  • 50 g hakket chokolade
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Gær opløses i lun mælk og sukker. Røres godt ud. Tilsæt smeltet smør sammen med æg, kardemomme og det meste af hvedemelet. Hold lidt tilbage, da det ikke er sikkert du skal bruge det hele. Og ellers kommes det hele selvfølgelig i. Dejen er lidt fedtet - men let at samle. Æltes let igennem i hånden på meldrysset bord.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager ca. 45 minutter.
  • Imens røres fyld til kringle sammen.
  • Efter hævning rulles dejen ud til 2 aflange stænger.
  • Fyldet fordeles på langs af dejen - inde midt på.
  • Først foldet endestykkerne ind, derefter langsiderne.
  • Pensl stængerne med æg eller fløde og drys med perlesukker og hakkede nødde- eller mandelflager.
  • De to styks kringle med marcipan og chokolade bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter

Næringsindhold

Kringle med marcipan og chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
593
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
123
mg
41
%
Natrium
 
266
mg
12
%
Kalium
 
184
mg
5
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1020
IU
20
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte kringle med marcipan og chokolade køles lidt af, men kringlen smager bedst mens den er lun.

Den kan dog sagtens fryses ned.

Se flere kageopskrifter

  • et billede med chokoladekage
    Chokoladekage
  • billede med chokolademuffins
    Chokolademuffins med kakao og chokolade
  • billede med makronsnitter
    Gammeldags makronsnitter med marcipan
  • billede med kanelsneglekage
    Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel

Se disse opskrifter:

  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Store Daim muffins med banan
  • Sådan laver du frosting til dine kager

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede med chimichurri

Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

et billede med bacon i ovn

Bacon i ovn - sprøde ovnstegte baconskiver

billede med pommes frites

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

billede med fiskefrikadeller med broccolimos

Fiskefrikadeller med broccolimos

billede med pulled pork

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

billede med æbleskiver

Luftige æbleskiver med kærnemælk

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required