• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Kringle med marcipan og chokolade
billede til kringle med marcipan og chokolade
En lækker kringle med marcipan og chokolade, og den hjemmebagte kringle er rimelig nem at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kringle med marcipan og chokolade

Del gerne opskriften:
Facebook25PinterestMessengerEmailPrintSMS
25
SHARES
Gå til opskrift

Bag den bedste kringle med marcipan og chokolade med denne nemme opskrift. Her får du lækker kringlestang og kage med fyld af remonce.

Elsker du en god og gammeldaws kringle? Så skal du prøve denne lækre kringlekage med marcipan og chokolade.

Du får to kringlestænger ud af opskriften, og der er rigeligt med kringle til 8 personer.

Kringlerne bages med smør, men du kan også anvende margarine. Og du kan i øvrigt også sagtens undlade chokolade, hvis du gerne vil det.

Opskrift på kringle med marcipan

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

4.67 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

Dej til kringle

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 400 g hvedemel
  • 200 g smør eller margarine, smeltet
  • 2 æg
  • 1 tsk. kardemomme

Remonce og fyld

  • 100 g smør
  • 1 dl rørsukker jeg brugte vel ca. ¾ dl, måske lidt mindre
  • 1 spsk. mel
  • 30 g marcipan
  • 50 g hakket chokolade
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Gær opløses i lun mælk og sukker. Røres godt ud. Tilsæt smeltet smør sammen med æg, kardemomme og det meste af hvedemelet. Hold lidt tilbage, da det ikke er sikkert du skal bruge det hele. Og ellers kommes det hele selvfølgelig i. Dejen er lidt fedtet - men let at samle. Æltes let igennem i hånden på meldrysset bord.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager ca. 45 minutter.
  • Imens røres fyld til kringle sammen.
  • Efter hævning rulles dejen ud til 2 aflange stænger.
  • Fyldet fordeles på langs af dejen - inde midt på.
  • Først foldet endestykkerne ind, derefter langsiderne.
  • Pensl stængerne med æg eller fløde og drys med perlesukker og hakkede nødde- eller mandelflager.
  • De to styks kringle med marcipan og chokolade bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter

Næringsindhold

Kringle med marcipan og chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
593
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
123
mg
41
%
Natrium
 
266
mg
12
%
Kalium
 
184
mg
5
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1020
IU
20
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte kringle med marcipan og chokolade køles lidt af, men kringlen smager bedst mens den er lun.

Den kan dog sagtens fryses ned.

Se flere kageopskrifter

  • et billede med chokoladekage
    Chokoladekage
  • billede med chokolademuffins
    Chokolademuffins med kakao og chokolade
  • billede med makronsnitter
    Gammeldags makronsnitter med marcipan
  • billede med kanelsneglekage
    Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel

Se disse opskrifter:

  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Store Daim muffins med banan
  • Sådan laver du frosting til dine kager

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

billede brødmed naan og naan

Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød

lagkagehusets blommekage

Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

billede med smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

billede med fiskefrikadeller med broccolimos

Fiskefrikadeller med broccolimos

Smørkage med marcipan og chokolade

Smørkage med marcipan og chokolade

billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Salat med kylling, druer og valnødder

Salat med kylling, druer og valnødder

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required