• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Karrysovs
billede med karrysovs
En super lækker karrysovs, der er nem at lave. Brug den smagfulde karrysauce til retter med ris. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Karrysovs

Del gerne opskriften:
Facebook20PinterestMessengerEmailPrintSMS
20
SHARES
Gå til opskrift

En nem opskrift på karrysovs med hønsebouillon. Karrysovsen er god til retter med ris, og du kan selv justere styrken på sovsen.

Her får du den bedste opskrift på karrysovs med hønsebouillon, som du bla. kan bruge til kylling og ris.

Sovsen er hurtig at lave, og opskriften er beregnet til fire personer. Og måske er det Danmarks bedste karrysauce - lækker er den i hvert fald.

Opskrift på karrysovs

billede med karrysovs

Karrysovs

5 fra 12 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spiseskefulde smør
  • 2 spiseskefulde hvedemel
  • 3 teskefulde karry
  • 2 deciliter hønsebouillon
  • 2 deciliter mælk
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med at lave din hønsebouillon. Kom tre deciliter vand i en kasserolle, og kog det op sammen med en terning hønsebouillon.
  • Kog tre deciliter op, for så har du lidt ekstra hvis karrysovsen bliver for tyk. Hæld det i en lille skål.
  • Smelt et par spiseskefulde smør i kasserollen, og når det netop er smeltet, tilsætter du hvedemel.
  • Kom så tre teskefulde karry i. Start eventuelt med lidt mindre og smag til, så du får den styrke på karrysovsen du ønsker.
  • Pisk det rundt med et piskeris i et minuts tid ved middel varme, og pisk så gradvist to deciliter hønsebouillon i.
  • Derefter fortsætter den med et par deciliter mælk.
  • Smag også til med salt og lidt friskkværnet peber.
  • Hvis sovsen er for tyk kan du tilføre lidt mere hønsebouillon (eller mælk).
  • Lad nu din karrysovs med hønsebouillon koge igennem i 5 minutter ved svag varme, så du får kogt melsmagen væk. Klik her og sæt minutur med kogetid.

Næringsindhold

Karrysovs
Mængde pr. portion
Kalorier
101
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
21
mg
7
%
Natrium
 
847
mg
37
%
Kalium
 
107
mg
3
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
271
IU
5
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
74
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Karrysovs med hønsebouillon serveres straks, og den er altså perfekt til stegt kylling med ris.

Men du kan også bruge sovsen til koteletter og andet kød.

Du kan i øvrigt også komme små tern af æble i karrysaucen, hvis dette ønskes.

Se flere opskrifter

  • billede med gastrik
    Gastrik
  • hjemmelavet rødvinssauce
    Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin
  • et billede med persillesovs
    Klassisk persillesovs opskrift

Se disse opskrifter:

  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet
  • Sådan laver du en græsk tzatziki
  • Chokolade Pavlova med frugt og bær

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required