• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende
billede med hjemmelavet karamelsauce
En lækker og hjemmelavet karamelsauce, og den er stærkt vanedannende. Nyd den til os og andre desserter. Foto: iStock.com.

Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 19. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet karamelsauce. En meget vanedannende karamelsovs til is og andre skønne desserter.

Elsker du karamelsauce, så skal du helt sikkert prøve denne fantastiske karamelsovs, der smager så englene synger.

Samtidig er den nem at lave, og den er aldeles fremragende til en hjemmelavet is og meget andet.

Ønskes en mørkere karamelsauce, kan du udskifte lys sirup med en mørk sirup.

Ønskes smag af saltkaramel kan du blot tilsætte havsalt, men husk at smage til.

Opskrift på karamelsauce

billede med hjemmelavet karamelsauce

Karamelsauce

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • 1 dl lys sirup eller mørk sirup
  • 100 g smør
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hjemmelavet karamelsauce: Kog fløde, sukker, sirup og halvdelen af smørret i en gryde.
  • Lad blandingen koge til den er blevet lidt tykkere og brunlig. Det tager ca. 10-15 minutter.
  • Hæld din karamelsovs op i en skål og rør det resterende smør i - i små stykker - og lad saucen køle af.
  • Kan opbevares i køleskab indtil brug, men tages ud før den skal spises, så den har stuetemperatur.

Næringsindhold

Karamelsauce
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige karamelsauce kan som sagtens laves god tid i forvejen, og så blot opbevares på køl.

Men tag karamelsovsen ud i god tid, så den kan nå at blive blød og lækker.

Se flere lækre desserter:

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Gammeldags pandekager med nem pandekagedej

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Brugerne har prøvet opskriften

Så blev karamel saucen prøvet og den var en MEGA hit. Jeg havde sviger familien på besøg, og til dessert lavede jeg hjemmelavet vaniljeis med karamelsauce. Har sjældent set dem spise så meget dessert. Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal lave den! BH Cecilie.

Se disse opskrifter:

  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Opskrifter med hakket svinekød og fars
  • Sådan laver du grillet kylling på dåse

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

billede med rødbedesuppe

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

billede med honningmarineret laks

Honningmarineret laks med citrussmag

billede med ristede havregryn

Ristede havregryn med smør og sukker

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

billede til opskrifter med kartofler

Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel

apple pie amerikansk æbletærte

Apple pie - amerikansk æbletærte

billede med

Pandekager med øl - lækre ølpandekager

Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

billede med chokolademuffins

Chokolademuffins med kakao og chokolade

billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required