• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat er skøn aftensmad, der samtidig er rimelig nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Del gerne opskriften:
Facebook12PinterestMessengerEmailPrintSMS
12
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat. En nem og velsmagende middagsret med kalvekød og lækkert tilbehør.

Kalveschnitzel med gorgonzola er en lækker ret til dig, der elsker denne italienske blåskimmelost.

Her rulles kalvekødet nemlig omkring gorgonzola, og kødrullerne serveres sammen med pasta og en lækker tomatsalat.

Se også: Wienerschnitzel med brasede kartofler

Der er er tale om en skøn italiensk ret, som du sagtens også kan servere som gæstemad.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo nemt gange den op til flere.

Mængden af gorgonzola er også vejledende, men brug så meget du ønsker.

Opskrift på kalveschnitzel

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

Kalveschnitzler

  • 2 kalveschnitzler banket tynde
  • 50 gram gorgonzola
  • 4 skiver parmaskinke
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 gram fettuccine eller anden pasta
  • 1 deciliter mælk eller fløde
  • 50 gram gorgonzola
  • 150 gram champignon skåret i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 spiseskefuld smør og olivenolie til stegning

Tomatsalat

  • 200 gram tomater forskellige slags og gerne også forskellige farver, halveret
  • 50 gram mozzarella gerne kugler
  • 1 håndfuld basilikum finthakket
  • 4 blade mynte finthakket
  • 1 lille rødløg i meget tynde skiver
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • 1 spiseskefuld balsamico
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tilk denne opskrift på kalveschnitzel med tilbehør starter du med, at lave den lækre tomatsalat. Kom tomater, mozzarellakugler, mynte, basilikum og rødløg i en skål - vend det godt sammen. Dryp med ganske lidt god olivenolie og balsamico, vend godt rundt igen. Lige inden servering, krydres godt med salt og friskkværnet peber og det hele vendes godt rund - server straks.
  • Kom så lidt smør på en pande og svits champignon til den væde de afgiver er kogt helt ind. Tilsæt hvidløg, salt og friskkværnet peber og svits et par minutter under omrøring. Tag det af panden.
  • Læg kalveschnitzler på et skærebræt, læg film eller en frysepose over og bank schnitzlerne flade med håndroden, en kødhammer eller en kagerulle.
  • Krydr dem med salt og friskkværnet peber og læg en klat gorgonzola på hver. Rul sammen og rul parmaskinke om.
  • Varm smør og olivenolie op på en pande og steg rullerne ca. 7-8 minutter i alt, vend dem af og til så de flot gyldne over det hele. Lad dem hvile et par minutter inden de serveres.
  • Kog pasta efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og ryst det meste af vandet fra, men der må gerne sidde lidt tilbage på pastaen.
  • Kom lidt mælk i en gryde, sammen med klumper af gorgonzola, brug så meget du har lyst til. Lad det smelte ved lav varme og under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom champignon i og når pastaen er klar, vendes den i og så er det hele klar til servering.

Næringsindhold

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
1081
% Daglig værdi*
Fedt
 
47
g
72
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
294
mg
98
%
Natrium
 
2637
mg
115
%
Kalium
 
1599
mg
46
%
Kulhydrater
 
89
g
30
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
77
g
154
%
Vitamin A
 
1760
IU
35
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
531
mg
53
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Kalveschnitzel med gorgonzola og tilbehør serveres straks.

Du kan evt. servere retten sammen med et godt stykke ciabattabrød.

Se også: Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

Se disse opskrifter:

  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required