• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Hjemmelavet andefond - nem opskrift
billede med hjemmelavet andefond
Sådan ser en færdig og hjemmelavet andefond ud. Du kan lave fonden af andelår eller et andeskrog. Bruges til andesauce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

Opdateret: 12. aug 2022 · Udgivet: 12. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 1 liter

Ingredienser

  • 2 andelår
  • 2 skalotteløg halveret
  • 5 dl rødvin
  • 1 liter vand
  • 1 spsk. hele peberkorn
  • 1 spsk. groft salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Brun andelår (eller andeskrog) i en gryde, til de er gyldne.
  • Tilsæt løg og lad dem stege med i nogle sekunder, inden de øvrige ingredienser kommes ved.
  • Lad det hele koge op, skru ned, læg låg på og lad din andefond simre i 2 timer.
  • Sigt fonden og kog den ind til du har ca. 1 liter tilbage.
  • Dæk den til og stil den i køleskabet.

Næringsindhold

Hjemmelavet andefond
Mængde pr. portion
Kalorier
673
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
7149
mg
311
%
Kalium
 
936
mg
27
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
67
IU
1
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
146
mg
15
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på hjemmelavet andefond lavet helt fra bunden. Andefonden kan koges på et andeskrog eller to andelår.

Sådan laver du en lækker andefond helt fra bunden, og den er jo base til en fantastisk andesauce, som du finder link til længere nede.

Den hjemmelavede andefond kan du lave med skroget fra en stegt and, eller du kan bruge to andelår, som brunes godt.

Du får ca. 1 liter andefond ud af denne opskrift.

Opskrift på andefond

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 1 liter

Ingredienser

  • 2 andelår
  • 2 skalotteløg halveret
  • 5 dl rødvin
  • 1 liter vand
  • 1 spsk. hele peberkorn
  • 1 spsk. groft salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Brun andelår (eller andeskrog) i en gryde, til de er gyldne.
  • Tilsæt løg og lad dem stege med i nogle sekunder, inden de øvrige ingredienser kommes ved.
  • Lad det hele koge op, skru ned, læg låg på og lad din andefond simre i 2 timer.
  • Sigt fonden og kog den ind til du har ca. 1 liter tilbage.
  • Dæk den til og stil den i køleskabet.

Næringsindhold

Hjemmelavet andefond
Mængde pr. portion
Kalorier
673
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
7149
mg
311
%
Kalium
 
936
mg
27
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
67
IU
1
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
146
mg
15
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Næste dag - eller efter et par timer - kan andefedtet skrabes af din andefond, og fonden er klar til at blive brugt til en lækker andesovs.

Se flere opskrifter

  • billede med andesteg - langtidsstegt and
    Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

Se disse opskrifter:

  • Suppe med tomater og champignon
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Pandekager med øl - lækre ølpandekager

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Tortilla med hakket oksekød og avocadosalsa

Tortilla med hakket oksekød - nemme oksekødstortillas

billede til spaghetti med mørbrad

Spaghetti med mørbrad og bacon

et billede til sprøde pommes frites i ovn

Sprøde pommes frites i ovn - forkogte

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

billede med cheesecake

Manhattanstyle strawberry cheesecake

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

billede med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required