• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat
gammeldags kylling med agurkesalat
Gammeldags og grydestegt kylling, der serveres med kartofler, agurkesalat og den skønne sovs fra kyllingen. Det er virkelig dejlig aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

En skøn opskrift på grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat. Gammeldags kylling smager himmelsk godt og er nem at lave med denne opskrift.

Grydestegt kylling, eller gammeldags kylling, er en klassisk dansk ret, der er utrolig nem at lave.

Her steges en hel kylling en times tid i en gryde, og ud af det får du både en super mør kylling og en himmelsk god sovs.

Den grydestegte kylling serveres med kogte kartofler og agurkesalat, og opskriften er beregnet til fire personer. En mormorsalat er også god til.

Opskrift på grydestegt kylling

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • salt og friskkværnet peber gerne Maldon flagesalt
  • 1 bdt. persille
  • 3-4 stilke salvie
  • smør + olivenolie til stegning
  • 2-3 spsk. sherry eller portvin, jeg brugte portvin
  • 5 dl. bouillon jeg brugte flydende bouillon + vand
  • 1½ dl. piskefløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rens kylling og gnid den ud- og indvendig med Maldon salt og friskkværnet peber.
  • Fyld den med persille og salvie, luk kyling med en kødnål eller bind benene sammen.
  • Brun kyllingen grundigt i en blanding af smør (brug nu rigtig smør) og god olivenolie, så den bliver godt brun på alle sider. Brug 2 træskeer til at vende den med, vend den forsigtigt så skindet ikke ødelægges.
  • Spæd herefter med bouillon og portvin/sherry og nu skal grydestegt kylling simre under låg i ca. 1 time - eller til den er gennemstegt. Vend den en enkelt gang undervejs.
  • Tag kyllingen op når den er færdigstegt og hold den varm.
  • Skum stegeskyen og kog den op med fløde. Jævn den og kom kulør i, smag til med salt og peber.

Noter

Grydestegt kylling serveres straks, hvor kyllingen deles i passende stykker.

Serveres med kogte kartofler, den lækre sovs og en hjemmelavet agurkesalat.

Se flere opskrifter på aftensmad:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Opskrift på klassiske danske frikadeller

Æggekage bagt i ovn med bacon og tomat

Se disse opskrifter:

  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Pandekager med oksekød og grøntsager

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required