• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Gryderet med spidskål, oksekød og bacon
billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon
Lav en lækker gryderet med spidskål, oksekød og bacon, der smager forrygende godt. Og gryderetten er samtidig nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 17. jun 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g okseklump
  • 2 pastinakker i grove stykker
  • 2 løg i grove stykker
  • 1 spidskål i grove stykker
  • 4 hvidløg knust og hakket
  • 2 chili røde chilipebre, uden kerner, i tynde strimler
  • 200 g champignon i kvarte
  • 250 g bacon røget bacon i et stykke, skåret i små tern
  • 4 dl rødvin
  • 4 dl kalvebouillon jeg brugte vand + flydende bouillon
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • majsstivelse til jævning
  • rapsolie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Fjern sener og hinder fra okseklumpen, skær den så i små bøffer. Eller passende størrelse til en gryderet med spidskål.
  • Varm en (sauterpande) op og steg bacontern sprøde og gyldne, lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Lad lidt olie varme op på den samme (sauter)pande som baconternene er stegt på og brun de små bøffer på alle sider, krydr dem med salt og friskkværnet peber. Tag dem af panden og stil dem til side.
  • Kom evt. lidt mere olie på panden og svits nu pastinak og løg, lad det stege til de får lidt farve og løgene bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt champignon, spidskål, hvidløg og chili, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Når grønsagerne er møre og bløde, lægges bøfferne tilbage i gryden og de varmes godt igennem.
  • Hæld rødvin over og lad det koge op og koge lidt ind.
  • Tilsæt så kalvebouillon og kog retten igennem igen.
  • Tag nu kød og grønsager op og pisk smørret i saucen. Smag den til og anret enten kød og grønsager med det samme og hæld saucen over ELLER jævn saucen lidt med majsstivelse udrørt i koldt vand og kom så kød og grønsager tilbage i gryden.
  • Varm din gryderet med kylling igennem, og server den drysset med bacontern og gerne hakket persille.

Næringsindhold

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her er en opskrift på lækker gryderet med spidskål, oksekød og bacon. Gryderetten er nem og rimelig hurtig lave, og med en hel spidskål.

Gryderet med spidskål er en skøn ret til aftensmad med masser af spidskål, oksekød og røget bacon.

Gryderetten er rimelig nem at lave, og her er der anvendt et stykke okseklump, men andre udskæringer kan også bruges.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på gryderet med spidskål

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g okseklump
  • 2 pastinakker i grove stykker
  • 2 løg i grove stykker
  • 1 spidskål i grove stykker
  • 4 hvidløg knust og hakket
  • 2 chili røde chilipebre, uden kerner, i tynde strimler
  • 200 g champignon i kvarte
  • 250 g bacon røget bacon i et stykke, skåret i små tern
  • 4 dl rødvin
  • 4 dl kalvebouillon jeg brugte vand + flydende bouillon
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • majsstivelse til jævning
  • rapsolie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Fjern sener og hinder fra okseklumpen, skær den så i små bøffer. Eller passende størrelse til en gryderet med spidskål.
  • Varm en (sauterpande) op og steg bacontern sprøde og gyldne, lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Lad lidt olie varme op på den samme (sauter)pande som baconternene er stegt på og brun de små bøffer på alle sider, krydr dem med salt og friskkværnet peber. Tag dem af panden og stil dem til side.
  • Kom evt. lidt mere olie på panden og svits nu pastinak og løg, lad det stege til de får lidt farve og løgene bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt champignon, spidskål, hvidløg og chili, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Når grønsagerne er møre og bløde, lægges bøfferne tilbage i gryden og de varmes godt igennem.
  • Hæld rødvin over og lad det koge op og koge lidt ind.
  • Tilsæt så kalvebouillon og kog retten igennem igen.
  • Tag nu kød og grønsager op og pisk smørret i saucen. Smag den til og anret enten kød og grønsager med det samme og hæld saucen over ELLER jævn saucen lidt med majsstivelse udrørt i koldt vand og kom så kød og grønsager tilbage i gryden.
  • Varm din gryderet med kylling igennem, og server den drysset med bacontern og gerne hakket persille.

Næringsindhold

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige gryderet med spidskål kan serveres med en luftig kartoffelmos eller kogte ris.

Se flere lækre gryderetter:

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

Se disse opskrifter:

  • Oksekødsfad med kartofler
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

billede med kanelsneglekage

Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel

billede med fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

billede med brun sovs i sovsekande

Brun sovs - grundopskrift

billede med mormor boller

Boller

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med rødbedesuppe

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

billede med

Pandekager med øl - lækre ølpandekager

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required