• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund
gratinerede svinekoteletter
Gratinerede svinekoteletter på bund af kartofler er lækker aftensmad, der er nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du lækre og gratinerede svinekoteletter. En god opskrift på koteletter, der tilberedes på en bund af kartofler i fad i ovn.

Gratinerede svinekoteletter er en skøn måde at tilberede koteletter på.

Brug gerne tykke koteletter med ben, de såkaldte skaftkoteletter, og spar ikke på mængden af sennep.

Koteletterne gratineres i ovnen, og det sker på en bund af kartofler, så det er lækker opskrift på mad i fed.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op ved at bruge knapperne til at skrue antallet op.

Opskrift på gratinerede svinekoteletter

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 400 g kartofler skrællet og skåret i ca. ½ cm. tykke skiver
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 små rødløg skåret i tynde både
  • ¾ squash skåret i tern på samme tykkelse som kartoflerne
  • Lidt græsk krydder fra Santa Maria eller lignende
  • 2 svinekoteletter med ben, gerne tykke
  • dijonsennep blandet med lidt grovkornet sennep
  • tomater i skiver
  • ost revet, efter ønske
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Dup kartoffelskiverne tørre og kom dem i et ovnfast fad sammen med rødløg, som er så stort, så det kan ligge i et ens, tyndt lag.
    Kartofler i skiver og rødløg i både kommes i et fad
  • Krydr med salt, friskkværnet peber og græsk krydderiblanding. Eller brug lidt timian.
  • Dryp med lidt olivenolie, vend det hele godt ud og spred det ud.
  • Sæt i en 225 grader varm ovn i 15 minutter. Det er bunden til de gratinerede svinekoteletter.
  • Tilsæt squash, vend godt rundt og giv det ca. 5 minutter mere.
  • Varm lidt olie på en pande og brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tag dem af panden og smør dem på oversiden med et lag sennep Giv dem gerne et godt lag sennep. Læg dem oveni kartoffelfadet.
    koteletter smøres med et godt lag sennep
  • Læg skiver af tomat ovenpå koteletterne og drys med ost.
    gratinerede svinekoteletter laves med ost
  • Sæt i ovnen igen i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor tykke koteletterne er, men giv endelig ikke de gratinerede koteletter for meget, for så er svinekød altså ikke særlig festligt.

Næringsindhold

Gratinerede svinekoteletter
Mængde pr. portion
Kalorier
180
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De gratinerede svinekoteletter serveres straks, og gerne sammen med en lækker spidskålssalat.

Se flere opskrifter på god aftensmad:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med røræg og scrambled eggs

Røræg - opskrift på scrambled eggs

hjemmebagte madeleine kager

Madeleine - opskrift på franske småkager

oksekødsfad med kartofler

Oksekødsfad med kartofler

spidskålssalat

Spidskålssalat med ærter og dressing

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

billede med pizzasauce pizzasovs

Pizzasauce - hjemmelavet tomatsovs til pizza

billede til nøddekage med chokolade

Nøddekage med chokolade

et billede med kylling i karry serveret på tallerken

Kylling i karry med sprøde grøntsager

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

ris med rosiner til suppe

Ris med rosiner til suppe

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required