• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
billede med græsk kylling a la souvlaki
Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas er let aftensmad med smag fra køkkenet ved Middelhavet. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas er en lækker opskrift på de græske kyllingespyd, der smager af mad fra Middelhavsområdet.

Lav lækker græsk kylling a la souvlaki, der serveres med salat og tortillas. Det smager fremragende.

Denne ret er nem, hurtig og skøn smags sammensætning. Det tager nærmest ingen tid at få maden på bordet.

Retten smager af det græske køkken og anden god mad fra Middelhavsområdet, og det er en let aftensmad, der ikke ligger for tungt i maven.

Bemærk, at opskriften på kylling a la souvlaki er beregnet til to personer, men brug knapperne under Antal i opskriftsboksen for at lave en større portion.

Opskrift på græsk kylling

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Forb. tid: 30 minutter min
På køl - mindst: 1 time t
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingebrystfileter afpudset og skåret i tern
  • 200 g tomater gerne blommetomater, skåret i kvarte
  • 1 medium rødløg i smalle både
  • 1 håndfuld oliven gerne kalamata oliven uden sten
  • 1 håndfuld basilikum skåret i strimler
  • 200 g feta ost, groft smuldret
  • 2 tortillas eller flere
  • salt og friskkværnet peber

Marinade

  • 1 citron saft af ½ citron
  • 1 spsk. jomfruolivenolie
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 tsk. honning flydende
  • Lidt krydderrurter evt. mynte, bredbladet persille, oregano og timian

Hvidløgsdressing

  • creme fraiche 9%
  • 2 fed hvidløg presset hvidløg efter smag
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Græsk kylling: Bland ingredienserne til marinade sammen, hæld det i en pose sammen med kylling skåret i tern.
  • Bind en knude på posen og massér marinaden godt inde i kødet. Læg det i køleskab i alt fra en time til natten over.
  • Læg træspyd iblød i koldt vand i mindst ½ time inden de skal bruges.
  • Sæt kyllingekødet på spydene og grill på en godt varm grillpande, på en gasgrill eller på en almindelig grill. Det er græsk kylling a la souvlaki.
  • Når kødet er gennemstegt, ca. 3 minutter på hver side, krydres det med salt og friskkværnet peber.
  • Kom løg, tomater og oliven i en skål.
  • Læg basilikumblade ovenpå hinanden, rul dem sammen og skær dem i strimler, kom dem i skålen.
  • Smuldr fetaost og kom også den i.
  • Når kyllingespydene er grillet, tages kødet af spydene og kødet kommes i skålen til resten af ingredienserne, vend det hele sammen.
  • Rør alle ingredienserne til hvidløgsdressing sammen.

Næringsindhold

Græsk kylling a la souvlaki
Mængde pr. portion
Kalorier
796
% Daglig værdi*
Fedt
 
54
g
83
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
183
mg
61
%
Natrium
 
3954
mg
172
%
Kalium
 
693
mg
20
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
1654
IU
33
%
Vitamin C
 
32
mg
39
%
Calcium
 
606
mg
61
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Græsk kylling a la souvlaki serveres straks.

Lun tortillas i ovn eller microovn. Læg en tortilla på en tallerken, kom noget af fyldet ovenpå og så et par klatter hvidløgsdressing. Velbekomme.

Ser flere kyllingeopskrifter:

Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

Se disse opskrifter:

  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Kalkungryde med grønne peberkorn

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pizzasnegle

Pizzasnegle - nem opskrift til madpakken

billede med Gunvor kage

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

billede med hjemmelavet koldskål

Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk

billede med brun sovs i sovsekande

Brun sovs - grundopskrift

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

billede med kyllingefad med bacon

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

billede brødmed naan og naan

Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede med sommersalat

Sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost

billede med nøddebund

Nøddebund med jordbær og flødeskum

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required