• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
et billede med giftkage grøn kage og bladankage
Giftkage er en farverig rød og grøn kage, som ungerne elsker. Kagen er da også velsmagende, og den kaldes også for bladankage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)

Opdateret: 20. mar 2023 · Udgivet: 1. feb 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Giftkage er for mange en tur ned ad memory lane, men kagen er stadig populær. Her er den bedste opskrift på en rød grøn kage med chokolade.

Giftkage lyder farligt, men tværtimod er det en uimodståelig dejlig kage, som de fleste elsker.

Kagen, der blandt andet også er kendt som bladankage, rød grøn kage, grøn kage, banditkage og andre navne, havde sin storhedstid i 1970erne og op i 80erne.

Men giftkagen er skam stadig populær, og den smager da også super godt.

Opskrift på grøn giftkage

et billede med giftkage grøn kage og bladankage

Giftkage - bladankage

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 375 g smør
  • 285 g sukker
  • 375 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • 3 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. mandelessens eller efter smag
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • rød frugtfave
  • grøn frugtfarve
  • 75 g chokolade gerne en 72%
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pisk smør rigtig godt med sukkeret, brug en el-mikser og pisk, til det bliver hvidt og luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg og rigtig godt efter det sidste, brug el-mikseren.
  • Bland bagepulver med hvedemel og vaniljesukker. Rør melblandingen i med en (træ)grydeske, skiftevis med mælken. Rør mandelessens i.
  • Tag ca. ⅓ af dejen fra og kom grøn frugt farve i det, rør til det er godt rørt ud i dejen.
  • Kom rød frugtfarve i resten af dejen og rør igen, til farven er godt fordelt i dejen. Bemærk: Ønskes en ren grøn kage, ja så udelades den røde farve.
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir og kom den røde dej i.
  • Kom den grønne dej over og glat det lidt ud.
  • Vend rundt i dejen med en ske, så det bliver lidt blandet.
  • Sæt din giftkage i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig over- og undervarme i ca. 30-40 minutter.
  • Tjek ved at stikke en tandstikker i den på det tykkeste sted, inden den tages ud.
  • Lad din rød grøn kage afkøle på bagerist. Smelt chokoladen over vandbad, hæld den ud over kagen og bred den ud.
  • Lad det stivne inden den færdige giftkage skæres ud.

Næringsindhold

Giftkage - bladankage
Mængde pr. portion
Kalorier
756
% Daglig værdi*
Fedt
 
45
g
69
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
167
mg
56
%
Natrium
 
753
mg
33
%
Kalium
 
210
mg
6
%
Kulhydrater
 
79
g
26
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
42
g
47
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1325
IU
27
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Giftkage eller rød grøn kage skæres ud i passende stykker og serveres.

En grøn giftkage laves i en bradepande, og den er derfor nem at tage med i skolen, til kolleger eller andre steder.

Bemærk, at der er anvendt 375 gram smør i giftkagen, men du kan sagtens sætte indholdet af smør ned. Prøv eks. med 250 eller 300 gram.

Ekstra tip: Du kan sagtens beklæde den varme kage med et lag pålægschokolade, og så blot lade chokoladen smelte.

Hvad er frugtfarve?

Frugtfarve, eller konditorfarve, er en type færdiglavet farve, der bruges til at farve fødevarer, især kager, slik, næringsmiddelprodukter og drikkevarer.

Frugtfarve er typisk fremstillet af naturlige eller syntetiske stoffer, der giver den ønskede farve.

Frugtfarver omfatter en række farver, herunder rød, blå, grøn, gul og pink, der er opnået fra frugt- eller grøntsagsbaserede ingredienser, såsom røde bær, blåbær eller spinat.

De er ofte anvendt i industriel produktion af næringsmiddelprodukter såsom slik, saft, yoghurt og skumfiduser.

Frugtfarver kan også købes i form af pulver eller væske til hjemmebrug, og de er en populær måde at give liv til kager og søde sager.

Se flere kageopskrifter:

Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Lækker guf guf kage - kendt som "den du ved nok"

Se disse opskrifter:

  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Sådan laver du frosting til dine kager
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede til lasagneruller med spinat og ricotta

Lasagneruller med spinat og ricotta

billede med espresso martini drink

Espresso Martini drink med kaffe, Kahlua og vodka

billede med kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

billede med honningmarineret laks

Honningmarineret laks med citrussmag

billede med calzone pizza

Calzone pizza - lukket UFO pizza

billede til hjemmelavet coleslaw opskrift

Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing

billede til grønne bønner med bacon

Grønne bønner med bacon som tilbehør

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

tærte med bacon og broccoli

Tærte med bacon og broccoli

billede til spinatsalat med pære

Spinatsalat med pære - nem efterårssalat

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

hjemmelavede croutoner

Croutoner - opskrift på sprøde brødcroutoner

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required