• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Fastelavnsboller med creme og chokolade
billede med fastelavnsboller
Lækre og hjemmebagte fastelavnsboller, der er fyldt med creme, marcipan og chokolade. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Fastelavnsboller med creme og chokolade

Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på fastelavnsboller med creme og chokolade. De er nemme at bage, og her bliver cremen indeni fastelavnsbollerne.

Fastelavnsboller med creme og chokolade er altid et sikkert hit, og de cremefyldte boller er selvfølgelig et must til fastelavn, men de kan da sagtens nydes året rundt. Fastelavn eller ej.

Bollerne er fyldt med kagecreme og mørk chokolade, og der er også marcipan i dem. Dette kan dog sagtens udelades, hvis ikke du er så glad for marcipan.

Creme kan du eventuelt lave selv med denne opskrift på kagecreme - eller du kan købe et brev med pulver i dit supermarked. Begge dele er fint.

Du får ca. 22 fastelavnsboller ud af denne opskrift, og dem kan du roligt glæde dig til. Dejen er i øvrigt nem at arbejde med.

Opskrift på fastelavnsboller

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 22 stk.

Ingredienser

  • 300 g smør koldt, skåret i tern
  • 500 g hvedemel cirka mængde
  • 25 g gær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt

Remonce

  • 100 g marcipan
  • 60 g rørsukker
  • 100 g smør blødt

Desuden

  • 400 g kagecreme hjemmelavet eller creme fra 1 pakke pulvercreme
  • 100 g chokolade mørk 70%

Pensling

  • 1 æg pisket let sammen
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom hvedemel i en skål sammen med det kolde smør og smuldr det sammen til en grynet masse.
  • I en stor skål kommes kardemomme, rørsukker, gær og mælk. Pisk det sammen til gæren er opløst. Tilsæt de 2 æg og saltet, pisk det godt sammen.
  • Tilsæt melblandingen og rør det sammen, hæld det ud på bordet og ælt det hurtigt sammen. Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis det er nødvendigt. Dejen skal være blød og lidt klistret, men ikke så meget så det hænger fast i bordet.
  • Dæk dejen til til dine fastelavnsboller til, sæt det ind i ovnen med ovnlyset tændt og lad det hæve i 45 minutter.
  • Imens laves creme efter instrukserne på posen eller lav en hjemmelavet creme.
  • Bræk chokolade i passende stykker.
  • Til remoncen piskes marcipan, rørsukker og blødt smør sammen med en el-mikser, til en samlet masse.
  • Drys lidt mel på køkkenbordet, del dejen i to dele og rul hver del ud til en firkant.
  • Skær dejen i firkanter. Kom creme, remonce og chokolade (i den rækkefølge) på hver firkant.
    Creme, remonce og chokolade kommes på hver firkant
  • Luk så fastelavnsbollerbollerne godt sammen, så de er helt tætte.
    dejen til dine fastelavnsboller samles i hjørnerne
  • Tryk dem lidt flade og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir.
  • Dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted, ved stuetemperatur i 30 minutter.
  • Pensl dem med let sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 200 °C (ikke varmluft) i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
    Sæt bollerne på en plade, lad dem efterhæve og pensl med æg

Næringsindhold

Fastelavnsboller med creme og chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
359
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
353
mg
15
%
Kalium
 
107
mg
3
%
Kulhydrater
 
43
g
14
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
21
g
23
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
504
IU
10
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad de færdigbagte fastelavnsboller køle af på en bagerist.

Pynt dem evt. med glasur, evt, en kakaoglasur.

Spis dem friskbagte, når de er kølet af. Smagen af fyldet kommer bedre frem når de er afkølede.

Du kan også fryse fastelavnsbollerne.

Hvad er fastelavn?

Her er nogle fakta om fastelavn:

  1. Fastelavn er en kristen fest, der fejres op til den katolske faste periode, der fører op til påske.
  2. Fastelavn er en af de ældste kristne fester og blev fejret i antikken, så tidligt som 300-tallet.
  3. Fastelavn er mest kendt for sine traditioner, herunder karnevaler, kostumeparty, maskerade og kager, kendt som fastelavnsboller.
  4. Fastelavn er en fest med mange varianter og navne over hele verden, herunder Fasching i Tyskland, Mardi Gras i USA og Carnevale i Italien.
  5. Fastelavn symboliserer afslutningen på den fornøjelige sæson, før den katolske fasteperiode, der varer 40 dage.
  6. I nogle lande fejrer man fastelavn med parade, dans, musik og festlige aktiviteter, mens andre steder er det en mere stille og religiøs begivenhed.
  7. Fastelavn er en fest, der nydes af mennesker i alle aldre og kulturer og er en tid til at nyde godt af livet, inden den kommende fasteperiode.

Se flere opskrifter:

Bollerne - de bedste hjemmebagte

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

Se disse opskrifter:

  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Sådan laver du italiensk marengs
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required