• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Chokoladefondant - nem og lækker lava kage
Chokoladefondant - nem og lækker lava kage
Chokoladefondant er en nem og lækker lava kage, der serveres til dessert. Foto: iStock.com.

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Opdateret: 29. dec 2022 · Udgivet: 29. dec 2022 af Newyorker By Heart ·

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - lava kage

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 150 g chokolade med mindst 70% kakao
  • 150 g smør i tern, stuetemperatur
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • smør til ramakiner
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt chokolade ved lav varme over vandbad. Når det er smeltet, tages det af varmen og smørtern røres i til det er smeltet.
  • I en anden skål piskes æg og sukker til det bliver hvidt og luftigt.
  • Vend det smeltede chokolade i og vend derefter sigtet hvedemel i.
  • Smør 4 små ramakiner og drys med mel. Hæld chokoladedejen til dine chokoladefondant i.
  • Bag kagerne i ca. 10 minutter. Vend ramakinerne ud på en tallerken og server en lækker lava kage med flydende midte.

Næringsindhold

Chokoladefondant - lava kage
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på chokoladefondant. Den kaldes også lava kage på grund af den flydende masse, og det er en perfekt kage til dessert.

Chokoladefondant eller lava kage. Kær kage har mange navne, og denne er særdeles populær som dessert.

Her får du en lækker chokoladekage, der ikke må bages for længe, da kagen skal et flydende fyld i midten. Man kalder det også en blødende chokoladekage.

Dejen kan laves og hældes op i ramakiner i forvejen. Så skal den bare bages 10 minutter når de skal bruges.

Opskriften er beregnet til fire personer med en lava kage til hver.

Opskrift på chokoladefondant

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - lava kage

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 150 g chokolade med mindst 70% kakao
  • 150 g smør i tern, stuetemperatur
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • smør til ramakiner
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt chokolade ved lav varme over vandbad. Når det er smeltet, tages det af varmen og smørtern røres i til det er smeltet.
  • I en anden skål piskes æg og sukker til det bliver hvidt og luftigt.
  • Vend det smeltede chokolade i og vend derefter sigtet hvedemel i.
  • Smør 4 små ramakiner og drys med mel. Hæld chokoladedejen til dine chokoladefondant i.
  • Bag kagerne i ca. 10 minutter. Vend ramakinerne ud på en tallerken og server en lækker lava kage med flydende midte.

Næringsindhold

Chokoladefondant - lava kage
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Chokoladefondant - eller lava kage - serveres gerne med en kugle is og friske bær.

Ønskes chokoladekagerne ikke så blødende, kan de blot bages 1-2 minutter mere.

Se flere lækre opskrifter:

Chokolademuffins med kakao og chokolade

Lækker banankage med chokolade

Brugerne har prøvet opskriften

Jeg har lige lavet denne chokolade lava kage til mine svigerforældre og kæreste. Og den var et sikkert hit! Nøj hvor var den god! Tusind tak for en fantastisk opskrift 😀 MVH Natasja.

Lavede denne lækre lava cake til min mor og jeg, og den smagte intet mindre end HIMMELSK!! Den var virkelig ren fryd for smagsløgene 😀 Tak for de mange lækre opskrifter!! Kh Cecilie.

Lavede desserten i dag til min kæreste og hans venner - stor succes (som det altid er, når jeg laver en af dine opskrifter. Jeg gav dem i øvrigt 15 minutter ved 180 grader varmluft, og de var desværre så flydende, at de ikke kunne stå selv - så de måtte gerne have fået et par minutter til. Men det afhænger vel også af ovnen. Derudover er det et godt tip at smøre ramakinerne godt med smør og derefter drysse med sukker. Det giver en let sprød "skorpe", og gør det rigtig let at få kagen ud af formen! VH Anne.

Se disse opskrifter:

  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk
  • Philly cheese steak sandwich opskrift
  • Sådan griller du grønne asparges

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med dampet broccoli

Dampet broccoli med kogetid og gode tips

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

billede med Gunvor kage

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

billede med chimichurri

Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

billede med mojito cocktail

Mojito cocktail med rom, lime og mynte

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

billede med brownie bagt i kop

Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

et billede til kalkungryde med grønne peberkorn

Kalkungryde med grønne peberkorn

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required