• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Opskrift på brunede kartofler i ovn
billede til brunede kartofler i ovn
Sådan ser de brunede kartofler i ovn ud efter ca. 45 minutter. Det er en nemmere måde at tilberede de sukkerbrunede kartofler på. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på brunede kartofler i ovn

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her er den nemme opskrift på brunede kartofler i ovn. De perfekte, sukkerbrunede kartofler med den helt rigtige smag af karamel.

Brunede kartofler i ovn er en genial måde at tilberede de sukkerbrunede kartofler på.

Her undgår du sprøjt af varm karamel fra panden, og i stedet får du de lækreste karamelliserede kartofler direkte fra ovnen.

Kartoflerne passer næsten sig selv i ovnen. Du skal blot lige nogle gange undervejs vende dem sammen.

Se også: Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

Og husk at tilsætte lidt flagesalt, der giver de lækre kartofler en skøn smag. Karamel og salt passer jo som fod i hose sammen - tænk bare på saltkaramel.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på brunede kartofler i ovn

billede til brunede kartofler i ovn

Brunede kartofler i ovn

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 900 g kartofler små, kogte og pillede - eller glaskartofler
  • 150 g brun farin
  • 25 g smør
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tænd din ovn på 200 °C varmluft.
  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad med god plads. Du kan både bruge små kogte kartofler, der er pillet og kølet af, eller blot bruge et par glas med kartofler, der købes i supermarkedet.
  • Fordel brun farin og smør over kartoflerne sammen med lidt salt.
  • Sæt fadet ind i ovnen. Brunede kartofler i ovn skal nu have 45 minutter.
  • 3-4 gange undervejs vendes kartoflerne rundt, så karamellen blandes sammen med kartoflerne. Vær opmærksom på, at karamelmassen i starten er meget tynd, men den samler sig undervejs, og til sidst smyger karamellen sig smukt om kartoflerne.

Næringsindhold

Brunede kartofler i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
361
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
13
mg
4
%
Natrium
 
646
mg
28
%
Kalium
 
999
mg
29
%
Kulhydrater
 
76
g
25
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
38
g
42
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
161
IU
3
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
60
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De brunede kartofler i ovn serveres straks, og de er jo perfekte til en andesteg.

Se også: Opskrift på risengrød i gryde, ovn eller seng

Se disse opskrifter:

  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required