Her er den bedste opskrift på brun sovs. En klassisk brun sauce, der nemt laves helt fra bunden, og som kan serveres til mange kødretter.
Brun sovs er en af de absolut mest populære sovse, og skal det lyde lidt finere, kan man også kalde den en espagnole - eller brun sauce.
Sovsen er en klassisk opbagt sovs, der er både nem og hurtig at lave. Og den passer til rigtig mange kødretter, hvor der hører lidt sauce til.
Du kan med fordel smage sovsen til med lidt gastrik, men den kan også laves uden. Eller smag til med lidt balsamico eller anden eddike. Og en teskefuld sukker.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på brun sovs

Ingredienser
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 2 dl sky fond eller bouillon
- 2 dl mælk
- 2 spsk. gastrik kan udelades
- 2 spsk. sovsekulør kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom smør i en lille gryde og lad det smelte.2 spsk. smør
- Pisk derefter hvedemel i til en opbagning, og opbagningen må gerne blive lidt mørk - men uden at brænde på!2 spsk. hvedemel
- Pisk derefter sky, fond eller bouillon i. Gerne en stegesky fra tilberedning af kød, flæskesteg eller lignende. Og ellers kan du bruge en alm. fond eller bouillon. En kalvefond er ekstra god til brun sovs.2 dl sky
- Derefter piskes mælk i til ønsket konsistens opnås. Brun sauce skal hverken være for tynd eller for tyk.2 dl mælk
- Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Også gerne lidt gastrik, men det er ikke nødvendigt.salt og friskkværnet peber, 2 spsk. gastrik
- Lad sovsen småkoge i ca. 5. minutter for at fjerne melsmagen.
- Farven på den brune sovs kan justeres til med lidt sovsekulør.2 spsk. sovsekulør
Næringsindhold
Noter
Brun sovs serveres straks i en pæn sovseskål, og den er god til frikadeller, koteletter, farserede porrer og meget andet.
Ekstra tip: Smag den brune sauce til med lidt ribsgele, det giver en dejlig smag af vildt. Velbekomme.
Kom med din kommentar