• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
lagkagehusets blommekage
En lækker blommekage, der faktisk er Lagkagehusets opskrift på kage med blommer. Foto: Holger Rørby Madsen, Newyorkerbyheart.dk.

Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Sådan bager du en lækker blommekage, og det er Lagkagehusets skønne opskrift på kage med blommer, kanelremonce og kagecreme. Nem at bage.

Her har du Lagkagehusets opskrift på blommekage, der er en virkelig lækker kage med blommer og kanelremonce.

En rigtig efterårskage, hvor du kan få brugt en del af de mange blommer.

Se også: Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

Udenfor sæsonen for blommer kan du sagtens bruge de udenlandske blommer til kagen, men intet slår de friske, danske blommer.

Opskriften giver kage nok til i hvert fald 8 personer.

Opskrift på blommekage

lagkagehusets blommekage

Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

Kagecreme

  • 1 æggeblomme
  • 1 spiseskefuld sukker
  • 1 vaniljestang kornene fra stangen
  • 1,5 deciliter mælk
  • 0,5 spiseskefuld majsstivelse

Kanel-remonce

  • 50 gram smør
  • 50 gram sukker
  • 3 teskefulde kanel

Crumbledej

  • 25 gram smør koldt
  • 25 gram sukker
  • 75 gram hvedemel
  • 0,5 teske bagepulver

Dej til blommekage

  • 150 gram smør blødt
  • 150 gram sukker
  • 150 gram hvedemel
  • 3 store æg
  • 1 teske bagepulver
  • 4 blommer afhængig af størrelse, modne, skåret i både
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til blommekage starter du med, at lave en lækker creme. Rør majsstivelse ud i lidt koldt mælk. Kom resten af mælken, æggeblomme, sukker og vanilje i en gryde og varm op under konstant omrøring. Tilsæt majsstivelsesblandingen og kog cremen igennem et par minutter, mens der røres hele tiden. Afkøl cremen inden brug og kom den i en sprøjtepose.
  • Kanel-remonce: Rør alle ingredienserne sammen og kom remoncen i en sprøjtepose.
  • Crumbledej: Bland det hele med hånden, hurtigt, det skal IKKE samles bare være grynet som en revet ost.
  • Dej: Pisk smør blødt med sukker. Tilsæt et æg ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver, rør det i dejen.
  • Fordel crumbledejen på bunden af en springform beklædt med bagepapir - eller en silikoneform. Diameter på formen skal være ca. 22 centimeter. 24 kan også gå.
  • Fordel kagedejen over smulderdejen.
  • Sprøjt cremen ned i dejen, i en cirkel, stik enden af sprøjteposen ca. 1 cm. ned i dejen. Gør det samme med kanel-remoncen.
  • Pynt med blommerne, og bag den lækre kage med blommer i ca. 30 minutter ved 210 grader over- og undervarme.

Næringsindhold

Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
Mængde pr. portion
Kalorier
499
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
157
mg
52
%
Natrium
 
422
mg
18
%
Kalium
 
201
mg
6
%
Kulhydrater
 
61
g
20
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
37
g
41
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1097
IU
22
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Lad den færdigbagte blommekage køle af, hvorefter den kan pyntes med sigtet flormelis.

Fryseegnet: Kage med blommer kan sagtens fryses ned.

Se også: Kanelgifler med lækker creme og remonce

Se disse opskrifter:

  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Sådan laver du italiensk marengs
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required