• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede til blomkålsgratin med salat
En lækker og nem blomkålsgratin, der kan serveres til aftensmad sammen med en salat. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nem blomkålsgratin med salat

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 13. feb, 2023

Oversigt over indhold

  1. Her er en nem opskrift på blomkålsgratin, der er en lækker gratin lavet af blomkål, skinke og bechamelsauce. Perfekt som aftensmad.
  2. Opskrift på blomkålsgratin
  3. Nem blomkålsgratin
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Her er en nem opskrift på blomkålsgratin, der er en lækker gratin lavet af blomkål, skinke og bechamelsauce. Perfekt som aftensmad.

Blomkålsgratin er en super dejlig ret til aftensmad, hvor den lækre gratin med blomkål, skinke og bechamelsauce tiltaler de fleste.

Gratinen er nem og rimelig hurtig at lave, og den serveres gerne med en lækker salat til.

Der er flere måder at lave en gratin med blomkål, men dette er en klassisk opskrift, og det er altså skøn hverdagsmad.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på blomkålsgratin

billede til blomkålsgratin med salat

Nem blomkålsgratin

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Blomkålsgratin

  • 30 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ liter mælk
  • Lidt muskatnød revet
  • 2 tsk. sennep gerne dijon
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 blomkål delt i små buketter
  • 200 g skinke skåret i strimler eller mindre stykker
  • 30 g emmentaler revet
  • 50 g rasp
  • 1 tsk. timian tørret

Salat

  • 1 krølsalat godt skyllet, slynget tør og revet i mindre stykker
  • 0,5 agurk halveret på langs, kerner skrabet ud og skåret i tern
  • 1 dl kaffefløde
  • 1 citron saft af ½-1 citron
  • Lidt sukker efter smag
  • salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Smelt smø i en gryde ved ikke for høj varme, drys hvedemel i og pisk i det, til det slipper gryden.
  • Hæld mælken i lidt efter lidt, pisk hele tiden og lad det koge op mellem hver gang. Krydr med friskrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  • Når bechamelsaucen er kogt kogt igennem, så melsmagen er væk, tages gryden af varmen og sennep piskes i. Smag til.
  • Del blomkål i små buketter og læg i bunden af et smurt, ovnfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom skinke ovenpå og drys med revet ost. Hæld bechamelsaucen over.
  • Bland rasp med timian og drys det ovenpå.
  • Sæt din blomkålsgratin i en 180 grader (varmluft) varm ovn 30 minutter.
  • Salat: Hæld fløden i en skål og pres citronsaft i, pisk det sammen. Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber.
  • Riv salaten i mindre stykker og kom i en skål sammen med agurk. Hæld ikke dressingen over før salaten skal serveres og vend rundt.

Næringsindhold

Nem blomkålsgratin
Mængde pr. portion
Kalorier
440
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
103
mg
34
%
Natrium
 
2025
mg
88
%
Kalium
 
897
mg
26
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
2264
IU
45
%
Vitamin C
 
89
mg
108
%
Calcium
 
317
mg
32
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige blomkålsgratin må gerne lige trække 10 minutter før servering, da den er rygende varm.

Serveres med den lækre salat til.

Se flere opskrifter:

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

Blomkålssuppe med ristet blomkål

« Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør
Kardemommestænger med marcipan-remonce »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med osso buco

Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

billede med squashpandekager

Squashpandekager - sunde pandekager med squash

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.