Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Nem blomkålsgratin
[the_ad id="1609"]
5
fra
2
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Fransk
Samlet tid:
1
time
t
Servings:
4
personer
Ingredienser
Blomkålsgratin
▢
30
g
smør
▢
3
spsk.
hvedemel
▢
½
liter
mælk
▢
Lidt
muskatnød
revet
▢
2
tsk.
sennep
gerne dijon
▢
salt og friskkværnet peber
▢
1
blomkål
delt i små buketter
▢
200
g
skinke
skåret i strimler eller mindre stykker
▢
30
g
emmentaler
revet
▢
50
g
rasp
▢
1
tsk.
timian
tørret
Salat
▢
1
krølsalat
godt skyllet, slynget tør og revet i mindre stykker
▢
0,5
agurk
halveret på langs, kerner skrabet ud og skåret i tern
▢
1
dl
kaffefløde
▢
1
citron
saft af ½-1 citron
▢
Lidt
sukker
efter smag
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Smelt smø i en gryde ved ikke for høj varme, drys hvedemel i og pisk i det, til det slipper gryden.
Hæld mælken i lidt efter lidt, pisk hele tiden og lad det koge op mellem hver gang. Krydr med friskrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Når bechamelsaucen er kogt kogt igennem, så melsmagen er væk, tages gryden af varmen og sennep piskes i. Smag til.
Del blomkål i små buketter og læg i bunden af et smurt, ovnfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom skinke ovenpå og drys med revet ost. Hæld bechamelsaucen over.
Bland rasp med timian og drys det ovenpå.
Sæt din blomkålsgratin i en 180 grader (varmluft) varm ovn 30 minutter.
Salat: Hæld fløden i en skål og pres citronsaft i, pisk det sammen. Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber.
Riv salaten i mindre stykker og kom i en skål sammen med agurk. Hæld ikke dressingen over før salaten skal serveres og vend rundt.
Næringsindhold
Nem blomkålsgratin
Mængde pr. portion
Kalorier
440
% Daglig værdi*
Fedt
27
g
42
%
Mættet fedt
15
g
94
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
7
g
Kolesterol
103
mg
34
%
Natrium
2025
mg
88
%
Kalium
897
mg
26
%
Kulhydrater
31
g
10
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
12
g
13
%
Protein
22
g
44
%
Vitamin A
2264
IU
45
%
Vitamin C
89
mg
108
%
Calcium
317
mg
32
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]