• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Morgenmad » Bagte æg i butterdej med bacon og ost
Bagte æg i butterdej med bacon og ost
Bagte æg i butterdej med bacon og ost er en lækker omgang morgenmad, der faktisk ikke er svær at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Del gerne opskriften:
Facebook16PinterestMessengerEmailPrintSMS
16
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du bagte æg i butterdej med bacon og ost. En dejlig og nem opskrift på lækker morgenmad med bagt butterdej, æg, ost og bacon.

Bagte æg i butterdej er perfekte som lækker morgenmad eller til en god brunch, og her er de også lavet med bacon og ost.

Mængden af fyld kan varieres som man synes, og du kan sagtens tilsætte to æg til hvert stykke butterdej. Eller eventuelt lave dem en smule mindre.

Se også: Gammeldags æggekage med bacon

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo nemt gange op til flere.

Opskrift på æg i butterdej

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 3 plader butterdej eller en rulle, så slipper du for at rulle ud
  • 125 g bacon i skiver
  • 1 deciliter cheddar ost, revet
  • 2 æg du kan sagtens bruge 4 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spiseskefulde parmesan revet
  • 2 spiseskefulde basilikum hakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til bagte æg i butterdej starter du med, at forvarm din ovn til 200 grader (varmluft).
  • Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på køkkenrulle.
  • Hvis du bruger butterdejsplader, så læg dem ovenpå hinanden og rul ud til en plade.
  • Stik 2 cirkler ud, ca. 12 centimeter i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir og rids en kant hele vejen rundt, ca. 2 cm fra kanten, men rids IKKE hele vejen igennem dejen.
    Skær en kant hele vejen rundt, men ikke hele vejen igennem og prik bunden
  • Prik dejen i midten med en gaffel og fordel bacon og ost ovenpå, det må ikke komme ud over den streg du har ridset.
    Fordel sprødstegt bacon og cheddar ost inde i midten
  • Sæt i ovnen og bag i 8 minutter.
  • Tag dem ud af ovnen og pres evt. midten lidt ned med bagsiden af en ske (forsigtigt), hvis de er hævet op.
  • Slå hvert æg ud i en kop eller en lille skål og hæld den ud i skallerne. Drys med salt, friskkværnet peber og parmesanost.
  • Sæt dine æg i butterdej i ovnen igen og bag i yderligere 5-6 minutter, til æggene er stivnet, men blommen stadig flydende.

Næringsindhold

Bagte æg i butterdej med bacon og ost
Mængde pr. portion
Kalorier
980
% Daglig værdi*
Fedt
 
77
g
118
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
33
g
Kolesterol
 
262
mg
87
%
Natrium
 
2313
mg
101
%
Kalium
 
284
mg
8
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
946
IU
19
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
511
mg
51
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

De bagte æg i butterdej tages ud af ovnen, drysses med basilikum og serveres straks.

Du kan i øvrigt lave flere variationer af opskriften. Måske med lidt frisk spinat, lidt ristede champignon, asparges, røget laks eller lidt friske, hakkede tomater.

Se også: Gammeldags pandekager - nem pandekagedej

En mexicansk variant med lidt sorte refried beans og avocado. Lidt Tabasco ovenpå æggene ville også være lækkert.

Mulighederne er uendelige, så god fornøjelse.

Se også: Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

Se disse opskrifter:

  • Æggemuffins med bacon
  • Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Nem big mac roulade - lækker burger roulade
  • Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag
  • Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required