3pladerbutterdejeller en rulle, så slipper du for at rulle ud
125gbaconi skiver
1decilitercheddarost, revet
2ægdu kan sagtens bruge 4 æg
salt og friskkværnet peber
4spiseskefuldeparmesanrevet
2spiseskefuldebasilikumhakket
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til bagte æg i butterdej starter du med, at forvarm din ovn til 200 grader (varmluft).
Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på køkkenrulle.
Hvis du bruger butterdejsplader, så læg dem ovenpå hinanden og rul ud til en plade.
Stik 2 cirkler ud, ca. 12 centimeter i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir og rids en kant hele vejen rundt, ca. 2 cm fra kanten, men rids IKKE hele vejen igennem dejen.
Prik dejen i midten med en gaffel og fordel bacon og ost ovenpå, det må ikke komme ud over den streg du har ridset.
Sæt i ovnen og bag i 8 minutter.
Tag dem ud af ovnen og pres evt. midten lidt ned med bagsiden af en ske (forsigtigt), hvis de er hævet op.
Slå hvert æg ud i en kop eller en lille skål og hæld den ud i skallerne. Drys med salt, friskkværnet peber og parmesanost.
Sæt dine æg i butterdej i ovnen igen og bag i yderligere 5-6 minutter, til æggene er stivnet, men blommen stadig flydende.
Næringsindhold
Bagte æg i butterdej med bacon og ost
Mængde pr. portion
Kalorier
980
% Daglig værdi*
Fedt
77
g
118
%
Mættet fedt
28
g
175
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
9
g
Enkelumættet fedt
33
g
Kolesterol
262
mg
87
%
Natrium
2313
mg
101
%
Kalium
284
mg
8
%
Kulhydrater
37
g
12
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
946
IU
19
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Calcium
511
mg
51
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.