Sådan laver du bagte æg i butterdej med bacon og ost. En dejlig og nem opskrift på lækker morgenmad med bagt butterdej, æg, ost og bacon.
Bagte æg i butterdej er perfekte som lækker morgenmad eller til en god brunch, og her er de også lavet med bacon og ost.
Mængden af fyld kan varieres som man synes, og du kan sagtens tilsætte to æg til hvert stykke butterdej. Eller eventuelt lave dem en smule mindre.
Se også: Gammeldags æggekage med bacon
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo nemt gange op til flere.
Opskrift på æg i butterdej
Ingredienser
- 3 plader butterdej eller en rulle, så slipper du for at rulle ud
- 125 g bacon i skiver
- 1 deciliter cheddar ost, revet
- 2 æg du kan sagtens bruge 4 æg
- salt og friskkværnet peber
- 4 spiseskefulde parmesan revet
- 2 spiseskefulde basilikum hakket
Sådan gør du
- Til bagte æg i butterdej starter du med, at forvarm din ovn til 200 grader (varmluft).
- Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på køkkenrulle.
- Hvis du bruger butterdejsplader, så læg dem ovenpå hinanden og rul ud til en plade.
- Stik 2 cirkler ud, ca. 12 centimeter i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir og rids en kant hele vejen rundt, ca. 2 cm fra kanten, men rids IKKE hele vejen igennem dejen.
- Prik dejen i midten med en gaffel og fordel bacon og ost ovenpå, det må ikke komme ud over den streg du har ridset.
- Sæt i ovnen og bag i 8 minutter.
- Tag dem ud af ovnen og pres evt. midten lidt ned med bagsiden af en ske (forsigtigt), hvis de er hævet op.
- Slå hvert æg ud i en kop eller en lille skål og hæld den ud i skallerne. Drys med salt, friskkværnet peber og parmesanost.
- Sæt dine æg i butterdej i ovnen igen og bag i yderligere 5-6 minutter, til æggene er stivnet, men blommen stadig flydende.
Næringsindhold
Tips
De bagte æg i butterdej tages ud af ovnen, drysses med basilikum og serveres straks.
Du kan i øvrigt lave flere variationer af opskriften. Måske med lidt frisk spinat, lidt ristede champignon, asparges, røget laks eller lidt friske, hakkede tomater.
Se også: Gammeldags pandekager - nem pandekagedej
En mexicansk variant med lidt sorte refried beans og avocado. Lidt Tabasco ovenpå æggene ville også være lækkert.
Mulighederne er uendelige, så god fornøjelse.
Kom med din kommentar