Her får du den bedste opskrift på ølbraiserede svinekæber med polenta. En skøn ret med svinekæber, der er perfekt som gæstemad og weekendmad.
Ølbraiserede svinekæber med polenta er en fantastisk ret, der virkelig egner sig godt som gæstemad eller lækker mad i weekenden, hvor der er god tid til madlavningen.
Det er nemlig en rigtig simremad, der samler masser af smag i gryden.
Og svinekæberne er jo virkelig blevet populære, hvilket man godt forstår. Det er svært at finde et stykke kød, der bliver mere mørt.
Bemærk, at opskriften er beregnet til 4-6 personer, men det afhænger af sulten. Men der er i hvert nok til mindst 4 personer.
Se også: Nem aftensmad - nemme hverdagsretter
Opskrift på svinekæber
Ingredienser
Ølbraiserede svinekæber
- 1 kg. svinekæber
- 3 spsk. hvedemel krydret med salt og friskkværnet peber
- 3 fed hvidløg finthakket
- 150 g bacon i tern
- 2 løg i halve ringe
- 2 kviste timian
- salt og friskkværnet peber
- 3 gulerødder i små bjælker
- 2 dl øl stout
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. dijonsennep gerne grovkornet
- 200 g perleløg evt. fra frost
- 25 g smør
- 1 spsk. sukker
- 1,5 dl vand
Polenta
- 1 liter vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. citronsaft
- 3 spsk. parmesan revet
- 3 spsk. olivenolie
- 2 dl majsgryn
Sådan gør du
Ølbraiserede svinekæber
- Svinekæber ses efter for sener og de duppes tørre med køkkenrulle.
- Bacontern steges på en pande til de er gyldne og sprøde, kommes op i en stor gryde.
- Svinekæberne vendes i mel blandet med salt og friskkværnet peber og brunes godt af i fedtstoffet fra bacon og evt. lidt mere olie. Brun dem på alle sider - gøres ad flere omgange - og de brunede kæber kommes op i gryden til baconternene.
- Så brunes løgringe - i fedtstoffet fra kød og bacon - til de bliver lidt brune og de kommes også op i gryden.
- I gryden kommes også de rå (finthakkede) hvidløg, groft salt, friskkværnet peber og timiankviste.
- Panden koges af med stout øl, æblecidereddike og sennep, det skal koge til væsken er halveret, derefter hældes det op i gryden. Nu sættes gryden på varmen og bouillon tilsættes, lad det koge op og skum det så for fedt og urenheder. Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 1 time.
- Kom gulerødder i bjælker i, læg låg på og lad det simre i endnu ½ time. Imens smeltes smørret på en pande sammen med sukker, når det er smeltet hældes vand ved og så kommes perleløgene på.
- Lad det koge ved høj varme - og UDEN låg - til al vandet er HELT fordampet og løgene bliver lidt gyldne, nu skal der røres i den, så de ikke brænder på!
- Når der er let brune over det hele hældes de i gryden til svinekæberne. Prøv om du kan fiske timiankvistene op, og saucen kan evt. jævnes med lidt majsstivelse udrørt i vand hvis det ønskes. Smag til med salt og peber.
Polenta
- Kom vand og salt i en gryde og kog det op. Når det koger røres majsgryn i lidt ad gangen, mens der hele tiden piskes, så det ikke klumper. Pisk olivenolie, citronsaft og ost i og kog - under konstant piskning - i ca. 10-15 minutter til noget af vandet er fordampet og massen ligesom bliver grødagtig i konsistens.
- Hældes op i et lavt fad, der er smurt med olivenolie. Lad din polenta køle af og stil i køleskab til det skal bruges.
- Når polentaen skal spises, kan der skæres små "bjælker" ud og de kan steges på (grill)pande i ganske lidt olie, til de bliver let gyldne.
Næringsindhold
Noter
Ølbraiserede svinekæber med polenta serveres straks. Og det er altså en fantastisk ret med masser af smag.
Svinekæberne kan også serveres med en god kartoffelmos.
Kom med din kommentar