• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Pulled pork - den bedste opskrift til ovn
billede med pulled pork
Sådan laver du pulled pork i ovn med den rigtige hjemmelavede BBQ-marinade. Mere mørt og trevlet kød får du ikke. Foto: iStock.com.

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

Del gerne opskriften:
Facebook16PinterestMessengerEmailPrintSMS
16
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på pulled pork lavet i ovn. En populær opskrift fra Newyorker By Heart. Inkl. hjemmelavet BBQ-sauce til kødet.

Pulled pork er blevet super populær, og det trevlede og lækre kød er nemt at lave i din ovn.

Her får du bedste opskrift med både den tørre rub og en hjemmelavet BBQ-sauce, så du er sikker på succes med din pulled pork.

Når kødet er færdigstegt er der ligesom en tyk skorpe udenpå, som kaldes barken. Og når der anrettes i boller så er det mest rigtigt, hvis alle får lidt af hvert - altså både lidt af barken og af det rene kød.

Vigtigt: Du skal starte et par dage i forvejen på dette projekt, så det nytter ikke noget at tage kødet op i sidste øjeblik.

24 timer inden du vil begynde at stege kødet, skal den marineres.

Opskrift på pulled pork i ovn

billede med pulled pork

Pulled pork i ovn

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Tid: 1 day d 12 timer t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 nakkesteg ca. 1,2 kilo

Rub (krydderiblanding):

  • 25 g brun farin
  • 10 g røget paprika
  • 15 g paprika mild
  • 1 spsk. friskkværnet peber
  • 1 spsk. flagesalt
  • ½ spsk. cayennepeber
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. hvidløgspulver

BBQ-sauce:

  • 2 dl æblecidereddike
  • 1 dl ketchup
  • 2-2½ spsk. brun farin
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ spsk. tabasco
  • chili tørrede chiliflager efter smag
  • Lidt BBQ-sauce kan udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland krydderierne til den tørre krydderiblanding (rub'en), der er til flere stege i denne portion. Det du ikke bruger, kan kommes i en tætsluttende beholder og gemmes.
    Krydderiblandingen til den tørre %22rub%22
  • Tag stegen ud og gnid den godt og grundigt OVERALT med krydderiblandingen. Pak den godt og tæt ind i film og derefter i et par frysepose. Lad den trække i køleskab i 24 timer. Så bliver din pulled pork bedst.
    Nakkefileten gnides godt med krydderiblandingen og pakkes derefter godt - og tæt - ind i film
  • Ingredienserne til BBQ-saucen piskes godt sammen og den smages til. Den skal være sur/sød og stærk. Kommes i en beholder med låg og den kan sagtens holde sig længe i køleskabet, så du kan sagtens lave den i forvejen.
    BBQ-sauce til pulled pork
  • Når stegen har trukket i 24 timer, tages den ud af køleskabet og pakkes ud. Læg den i et ovnfast fad eller en lille bradepande og hæld vand ved, så det står ca. 2½ cm. op af stegen.
    Så skal der bare vand ved og så skal den i ovnen
  • Stil ovnen på 85 grader varmluft og sæt stegen i ovnen, sammen med et fad med vand, som står på ovnens bund. Tjek at der hele tiden er ca. 2½ cm. vand ved stegen - og nu skal den så egentlig bare stå og hygge sig.
  • Giv din pulled pork ca. 12 timer, hvor du bare kan nøjes med at tjekke vandet ved stegen. Ellers passer den sig selv.
  • Herefter kan du give den ca. 30 minutter ved 200 grader i ovnen - eller lægge kødet på grillen ved indirekte varme.
  • Tag den af varmen og lad den stå og hvile i ca. ½ times tid, inden kødet med to gafler, trækkes fra hinanden (trække er måske så meget sagt, for det falder nærmest fra hinanden).
    Det super møre kød, trækkes i trevler med 2 gafler, deraf navnet pulled pork

Næringsindhold

Pulled pork i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
521
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
180
mg
60
%
Natrium
 
2896
mg
126
%
Kalium
 
1289
mg
37
%
Kulhydrater
 
29
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
58
g
116
%
Vitamin A
 
1780
IU
36
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Sørg for at få al kødet bliver trukket i trevler med to gafler, mens din pulled pork er varm.

Rester kan meget let opvarmes i et fad i ovnen. Husk at dække fadet til med stanniol og kom en lille bitte smule vand - eller gem lidt af stegeskyen - og kom det ved.

Det trevlede kød er perfekt til en pulled pork burger med coleslaw.. Se evt. opskrift på hjemmebagte burgerboller her.

Se flere opskrifter:

Culottesteg med balsamico-skysauce

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

Se disse opskrifter:

  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Skinke med whiskymarinade
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Søren Thrysøe

    februar 06, 2023 at 2:57 am

    Jeg laver pulled pork på weber kuglegrill, altid med New yorker by Heart's rub, men i 18 timer,så er temp. 94° som er det perfekte. Men det kræver øvelse 🙂 jeg fik hjælp fra hedengangne grillguru.dk.

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required