• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Frokostbrød med yoghurt og kerner
billede med frokostbrød
Det lækre frokostbrød, der er bagt med yoghurt og kerner, hvilket giver et virkelig lækkert brød. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Frokostbrød med yoghurt og kerner

Del gerne opskriften:
Facebook31PinterestMessengerEmailPrintSMS
31
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på det klassiske frokostbrød, der blandt andet bages yoghurt og kerner. Et virkelig lækkert og luftigt madbrød.

Frokostbrød er et populært brød, der samtidig er nem at bage.

Det er et lækkert madbrød, der her blandt andet bages med yoghurt og en 5-korns blanding, og du får to skønne brød ud af denne opskrift.

Opskrift på frokostbrød

billede med frokostbrød

Frokostbrød

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 2 stk.

Ingredienser

  • 100 g 5-kornsblanding
  • 2 dl vand
  • 1,5 dl yoghurt
  • 25 g gær
  • 1 tsk. groft salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 tsk. honning flydende
  • 400 g hvedemel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom vand og 5-kornsblanding i en gryde og bring det i kog, lad det koge i 2 minutter.
  • Tag af varmen og rør yoghurt i. Lad det stå og køle af til det er lunkent (37 grader).
  • Smuldr gæren i en skål og tilsæt den lunkne yoghurtblanding og rør gæren ud i det.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, tag dejen ud på bordet og ælt den sammen, til den er ensartet.
  • Form dejen til en kugle og kom den tilbage i skålen. Dæk med et rent viskestykke og stil det et lunt sted i en halv time.
  • Slå dejen ned, del den i to og form hvert stykke til en kugle, lad dem hvile i 3 minutter.
  • Pres dejklumperne flade, fold den sammen og form til aflange brød.
  • Læg dem på bageplade med bagepapir, pensl med yoghurt og tril dem i hvedemel.
  • Lad dine frokostbrød efterhæve et lunt sted i yderligere en halv times tid.
  • Giv hvert brød 3 snit på langs med en skarp kniv - kun lige i overfladen - og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 °C (ikke varmluft) i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem. Bank dem under bunden, hvis de lyder hule er de gennembagte.

Næringsindhold

Frokostbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
1197
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
10
mg
3
%
Natrium
 
1214
mg
53
%
Kalium
 
621
mg
18
%
Kulhydrater
 
199
g
66
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
84
IU
2
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
138
mg
14
%
Jern
 
11
mg
61
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte frokostbrød tages ud og køles af på en rist.

Så er de klar til servering, men du kan også fryse brødene ned.

Se flere brødopskrifter

  • billede med bollerne
    Bollerne - de bedste hjemmebagte
  • billede med gammeldags franskbrød
    Franskbrød
  • billede med fødselsdagsboller
    Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • billede med havregrynsboller
    Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • billede med koldhævede grovboller
    Koldhævede grovboller - nemme at bage
  • billede til scones med eller uden chokolade
    Scones - opskrift med og uden chokolade

Se disse opskrifter:

  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required