• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
billede med pariserbøf
Pariserbøf er en klassisk ret, hvor bøf serveres på et stykke toastbrød, og den serveres med rødbeder, kapers og andre skønne sager. Foto: iStock.com.

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du den bedste pariserbøf. En god og nem opskrift på lækker pariser bøf på toastbrød med æg, rødbeder, løg, kapers og det hele.

Pariserbøf er en klassisk ret til frokost, men den kan bestemt også serveres som en lækker ret til aftensmad.

En pariser bøf er en bøf af hakket oksekød, der anrettes på et stykke ristet toastbrød, og dertil serveres blandt andet en. æggeblomme, kapers og rødbeder.

Selvom pariserbøffen lyder som en fransk ret og opfindelse, så er den formentlig opfundet i Danmark, og det franske islæt henviser blandt andet til toastbrødet/franskbrødet. Men den er altså ikke fransk.

I stedet kan du på de fleste danske restaurationer nyde en pariser bøf til frokost, hvor den meget ofte optræder på menukortet.

Opskriften her er beregnet til fire personer.

Opskrift på pariserbøf

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Pariserbøf

  • 4 skiver toastbrød
  • 600 g hakket oksekød
  • 1 spsk. smør til stegning

Tilbehør

  • 4 skiver rød peberfrugt
  • 4 skiver grøn peberfrugt
  • 4 spsk. peberrod revet
  • 1 stort løg hakkes fint
  • 8 spsk. rødbeder syltede, hakket
  • 8 spsk. kapers
  • 8 spsk. pickles
  • 4 æggeblommer
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Det hakkede oksekød deles i fire lige store dele, der formes til bøffer. Pres ikke kødet for hårdt sammen.
  • Steg bøfferne i lidt smør på en varm pande, ca. 2-3 minutter på hver side. Tages til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
  • Rist de fire skiver toastbrød på begge sider på panden. Gør de øvrige ingredienser til din pariser bøf klar.
  • Læg en skive toastbrød på hver af fire tallerkner, og derpå lægges bøffen. Top med en skive rød peberfrugt, en skive grøn peberfrugt og reven peberrod på hver.
  • Ved siden af pariserbøffen anrettes et par spiseskefulde hakket løg, pickles, rødbeder i små tern og kapers. Som du kan se på billedet.
  • Pariserbøf serveres også med en æggeblomme, gerne i en lille skål.

Næringsindhold

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
Mængde pr. portion
Kalorier
570
% Daglig værdi*
Fedt
 
39
g
60
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Kolesterol
 
309
mg
103
%
Natrium
 
969
mg
42
%
Kalium
 
702
mg
20
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
955
IU
19
%
Vitamin C
 
37
mg
45
%
Calcium
 
115
mg
12
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pariserbøf serveres straks, og du kan eventuelt servere den sammen med lidt salat. En kold øl passer også godt til, hvis du altså er til øl.

Er du ikke så vild med en rå æggeblomme, kan du i stedet lave et spejlæg, der lægges ovenpå bøffen.

Se flere opskrifter

  • billede med bøf med spejlæg
    Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa
  • billede med grilled cheese sandwich
    Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • billede til hjemmelavet burger med kryddermayo
    Hjemmelavet burger med kryddermayo
  • billede med parisertoast og croque monsieur
    Parisertoast - Croque Monsieur

Se disse opskrifter:

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required