• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Herregårdskage - kendt som sølvkage
billede med herregårdskage sølvkage
Herregårdskage kaldes ogs for sølvkage, og den lækre kage er altid et hit på kaffebordet. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Herregårdskage - kendt som sølvkage

Del gerne opskriften:
Facebook36PinterestMessengerEmailPrintSMS
36
SHARES
Gå til opskrift

Her er den rigtige opskrift på den populære herregårdskage, der også er kendt som den klassiske sølvkage. En nem og lækker bradepandekage.

Herregårdskage, der også kaldes for sølvkage, er en klassisk og populære kage, som de fleste vist holder af.

Det er en super lækker og nem bradepandekage med en lækker topping, og den passer perfekt til kaffen. Eller når du bare trænger til et godt stykke kage.

Opskrift på herregårdskage

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - sølvkage

4.80 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 12 personer

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 250 g smør blødt
  • 275 g rørsukker
  • 3 æggeblommer
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 dl mælk måske lidt mindre

Topping

  • 3 æggehvider
  • 225 g flormelis
  • 130 g kokosmel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pisk sukker og smør lyst og luftigt med en el-mikser.
  • Tilsæt vaniljekorn, pisk igen, for at få kornene fordelt.
  • Pisk æggeblommerne i en ad gangen og pisk godt efter hvert.
  • Vend bagepulver i hvedemelet og sigt det i dejen, skiftevis med at mælken tilsættes. Jeg skulle bruge små 3 dl mælk, men måske du kun skal bruge 2½. Dejen må endelig ikke blive for tynd, den skal være ret stiv i det, men dog så melet kan røres i - håber at det giver mening!
  • Beklæd en lille bradepande (ca. halv størrelse af den store bradepande fra ovnen) med bagepapir og fordel dejen i den.
  • Sæt den i en 200 °C varm ovn (IKKE varmluft) og bag i ca. 15-17 minutter - dejen skal være stivnet, men ikke gennembagt.
  • Imens piskes hviderne, flormelis tilsættes og piskes i. Tilsæt kokosmel og vend det i.
  • Tag din herrehårdskage kagen ud af ovnen, skru ned til 150 grader (IKKE varmluft), bred kokosmassen ud over kagen og sæt den så i ovnen igen i ca. 20-25 minutter - til kagen er netop gennembagt.

Næringsindhold

Herregårdskage - sølvkage
Mængde pr. portion
Kalorier
512
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
96
mg
32
%
Natrium
 
205
mg
9
%
Kalium
 
97
mg
3
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
43
g
48
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
626
IU
13
%
Calcium
 
48
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte herregårdskage - eller sølvkage - køles af, hvorefter den er klar til servering. Og den bliver du glad for.

Se flere fantastiske kageopskrifter

  • et billede med chokoladekage
    Chokoladekage
  • et billede med citronmåne hjemmebagt
    Hjemmebagt citronmåne
  • kanelkage med kaffe og kakao glasur
    Kanelkage med kaffe og kakao glasur
  • billede til brownie med valnødder
    Lækker brownie med valnødder

Brugerne er glade for opskriften

Jeg har ligeså dejlige minder fra min barndom med denne kage. det er og har altid været den bedste kage i verden. Og jeg synes du har ret, den skal helst være lidt klæg i dejen, så er den bedst. Jeg ville ønske jeg havde kendt dig, for så havde du kunne få opskriften af mig. Dejligt for dig du har genfundet et dejligt minde fra din barndom. Mvh Jeanne

Jeg fik lige lyst til at give mit besyv med!
Den kage du omtaler var også et fast indslag hos min farmor – sjovt at det sådan er slået igennem hos en hel generation. Gad vide hvad vores børnebørn kommer til at mindes os ved for nogle retter..
Når jeg skal bruge opskrifter fra min bedstemors tid tyr jeg gerne til kogebøgerne fra Tørsleffs Husmoderservice. Jeg har arvet min mors, men jeg har lige googlet det, og de kan stadig købes, formedelst 30 kr på en side der hedder Museumsbutikken, men sikkert også andre steder.
I dette tilfælde findes opskrifterne i Den blå Bagebog, både på sølvkage og bedstefarkage. Sølvkage har ikke marengslåg, og i en anden arvesag fra min mors skolegang i starten af 50’erne ‘Lærebog i huslig Økonomi’ har jeg læst, at en sølvkage er betegnelsen for en kage hvor man kun bruger æggehviderne, og ikke blommerne.
Så skal jeg ikke kloge mig mere på det emne! Fortsat god bagelyst! VH Charlotte.

Hej 🙂
Jeg bliver nødt til lige at dele min historie også, for jeg kender også godt kagen 😉
Passede for mange mange år siden, nok ca 18 år, min lille fætter i en uge. Mor og far skulle til Malaga, og fætter skulle blive hjemme og passe skolen.
Da dagen kommer hvor forældrene skulle hentes i lufthavnen, kommer bedsteforældrene så ned for at tage fætter med i lufthavnen. Farmor sætter en lille tupperwareting med nogle stykker kage i, og siger “de er til kaffen når vi kommer tilbage, men du må godt snuppe et stykke nu”. HOLD NU OP, den kage var god. Faktisk så god, at jeg havde spist over halvdelen af stykkerne, da de kom retur. Meget pinligt…. men de tog det alle med et smil. Senere fik jeg opskriften af hende 🙂
Det er en guddommelig kage, og jeg tror da den skal bages imorgen sammen med min bonusdatter 🙂 VH Henriette.

Se disse opskrifter:

  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Apple pie - amerikansk æbletærte
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required