• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Trøfler med kokos lavet af kagerester
billede med trøfler
Lækre trøfler med kokos, og trøflerne laves nemt med kagerester. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Trøfler med kokos lavet af kagerester

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Lækre trøfler med kokos er meget nemme at lave, og her er den bedste opskrift, hvor trøflerne laves af kagerester og trilles i kokos.

Trøfler med kokos, romkugler, romtrøfler, trøffelkugler, romboller, sputnik, krumseboller eller opfej fra bagerens gulv?

Jo, kært barn har mange navne. Men sikkert er det, at trøfler elskes af mange, både børn og voksne.

De laves af i forvejen bagt brød, og derfor er det en god måde at bruge rester på. Mørke kager giver lidt mere mørke kugler, mens wienerbrød gør dem lidt lysere i det. Du kan dog redde meget med kakao.

Det er dog indimellem en tvivlsom kvalitet du kan købe i blandt andet supermarkederne, så derfor er det bedste at lave dem selv.

Opskriften her er på trøfler med kokos, som er bedre end du nogensinde har smagt dem. Det tør jeg godt love! Og når først du har lavet disse, så køber du ikke flere færdige trøffelkugler.

I stedet for kokosmel kan du selvfølgelig også vælge, at trille trøflerne i chokoladedrys eller flerfarvet drys.

I denne opskrift er der brugt en romessens, altså romsmag, men hvis du laver romkugler til voksne kan du sagtens – og med fordel – bruge ægte rom.

Tre spiseskefulde rom passer til denne opskrift, men smag selv din romkugledej til.

Du får 10 stk. ud af denne mængde.

Opskrift på trøfler

billede med trøfler

Trøfler med kokos lavet af kagerester

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 300 g kage wienerbrød, mazarintærte, hindbærroulade eller andet
  • 2 spsk. kakao
  • 2 spsk. romessens eller ægte rom
  • 2 spsk. hindbærmarmelade
  • 50 g kokosmel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med at smuldre kagerester ned i en stor skål. Du kan sagtens bruge rester, men du kan selvfølgelig også bare købe en roulade, mazarintærte, wienerbrød eller anden kage, og bruge den.
  • Når kagen er godt smuldret ud kommer du de øvrige ingredienser i skålen. Nu skal du samle dejen til dine trøfler.
  • Du kan vælge at ælte det godt igennem med fingrene, men du kan også bruge en håndmikser. Vær lige opmærksom på, at dejen er meget sej, og derfor kan det være en besværlig opgave for håndmikseren, fordi dejen hurtigt binder sig om piskerisene.
  • Men det kan lade sig gøre, og tager ikke mange minutter. Smag dejen til – det kan være du ønsker mere rom essens, marmelade eller kakao i trøflerne.
  • Når du har en ensartet og kakaofarvet dej, tager du lidt kokosmel og hælder ud i en dyb tallerken.
  • Tag så en spiseske, og saml en klump dej op fra skålen, og læg i den ene håndflade. Nu kan du forsigtigt trille trøfler – og derefter trille dem i kokosmel.

Næringsindhold

Trøfler med kokos lavet af kagerester
Mængde pr. portion
Kalorier
134
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.3
g
Kolesterol
 
31
mg
10
%
Natrium
 
198
mg
9
%
Kalium
 
48
mg
1
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
46
IU
1
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Læg efterhånden dine trøfler på en anden flad tallerken eller fad, og når du er færdig sætter du dem i køleskabet.

Her må de gerne stå mindst en time inden servering.

Se flere lækre kageopskrifter:

Romkugler med marcipan og mørk rom

Mums - opskrift på verdens bedste chokoladekage

Drømmekage fra Brovst med lækker kokostopping

Se disse opskrifter:

  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Sådan laver du frosting til dine kager

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required