• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Pandestegt laks med citron- og flødesauce
billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce
Pandestegt laks med citron- og flødesauce, der her er serveret med kogte kartofler og grønne bønner. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en skøn opskrift på pandestegt laks med citron- og flødesauce. En nem og lækker ret med laks stegt på pande til aftensmad.

Pandestegt laks er både nem og hurtig aftensmad, og her er laksen serveret med en skøn citron- og flødesauce.

Du kan vælge stege laksestykkerne med skindet på, eller nemt lige tage det af. Det er op til dig.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo nemt gange den op til eks. fire. Brug bare knapperne ved mængde i opskriftsboksen.

Opskrift på pandestegt laks

billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce

Pandestegt laks

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk laks benfri laksefileter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron
  • smør + olie til stegning
  • margarine flydende, eller smør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 1 dl fiskebouillon
  • 1½ dl madlavningsfløde eller efter behov
  • 2 spsk. persille
  • 2 spsk. purløg
  • 2 spsk. basilikum
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Dup laksesteaks tørre og jeg fjerner skindet hvis der er skind på (men det kan I jo gøre som I vil). Pandestegt laks kan tilberedes med eller uden skind.
  • Krydr på begge sider med salt og peber, steg på en varm pande i en blanding af smør og olie. Dryp citronsaft over.
  • Steg ligeledes på den anden side og pres over citronsaft over her. Laksen skal være lige netop gennemstegt, men heller ikke mere.
  • Tag de pandestegte laks af panden og hold dem varme.
  • Kom lidt ekstra flydende margarine eller smør på panden og når det er smeltet, drysses hvedemel på.
  • Rør rundt med en piskeris. Hæld væske på (både fløde og bouillon) lidt efter lidt og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper.
  • Lad saucen koge op og bliv ved med at tilsætte væske til saucen har ønsket konsistens.
  • Lad den koge igennem et par minutter. Tilsæt revet skal af 1 hel citron og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Lige inden servering tilsættes de hakkede krydderurter.

Næringsindhold

Pandestegt laks
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pandestegt laks serveres med kogte kartofler og dampede grønne bønner. Eller hvad du synes.

Se flere lækre opskrifter til aftensmad:

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

Mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Se disse opskrifter:

  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Laks med bacon og pasta
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Laksefrikadeller med grønsagsbiks
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required