• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
billede med varme hveder til bededag
Verdens bedste varme hveder, der er lige til at hapse. Luftige hvedeboller, der halveres og ristes. Nydes med smør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

Opdateret: 3. maj 2023 · Udgivet: 3. maj 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan bager du verdens bedste varme hveder. En fantastisk opskrift til St. Bededag, og de halve boller ristes til sprøde hveder. Nydes med smør.

Man skal da have varme hveder til St. Bededag, og her er verdens bedste opskrift på de lækre hvedeboller.

Faktisk spiser man hvederne aftenen før bededag, men de smager nu også godt på selve bededagen - og andre tider på året.

Se også: Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

Her får du 15 store og luftige hveder, der halveres og ristes. Derefter har du de klassiske varme hveder, der smager himmelsk godt med smør.

Opskrift på varme hveder

billede med varme hveder til bededag

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 15 stk.

Ingredienser

  • 450 gram hvedemel
  • 100 gram sigtemel
  • 120 gram smør koldt og skåret i tern
  • ½ tsk. salt groft
  • 1 spiseskefuld rørsukker
  • 2 deciliter sødmælk håndvarmt (37 grader)
  • 50 gram gær
  • 2 æg let sammepiskede
  • 1 spiseskefuld kardemomme mindre kan bruges, hvis du ikke er så glad for kardemomme
  • 1 æg til pensling
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til varme hveder starter du med, at blande de to slags mel sammen med kardemomme, sukker og salt.
  • Tilsæt smør og smuldr det ud i melet.
  • Lun mælken, til den bliver håndvarm - pas på at den ikke bliver varmere, for så ødelægger den gæren - opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt mælkeblandingen til melet, sammen med de let sammenpiskede æg.
  • Rør det sammen og hæld det så ud på et meldrysset bord og ælt dejen sammen, brug evt. lidt ekstra mel, men ikke for meget.
  • Ælt dejen til den bliver glat, blank og blød. Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og stil det til hævning et lunt sted i 1 time.
  • Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den godt igennem.
  • Del dejen i 15 stykker og form dem til hvedeboller.
  • Sæt dem i en lille bradepande, tæt sammen, så de vokser sammen når de hæver igen.
  • Dæk dem til og lad dem hæve i yderligere 1 times tid.
  • Pensl dem med æg og bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  • Lad dine hveder køle lidt af i bradepanden, skil dem så ad og lad dem køle af på bagerist.

Næringsindhold

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
Mængde pr. portion
Kalorier
222
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
52
mg
17
%
Natrium
 
84
mg
4
%
Kalium
 
91
mg
3
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
269
IU
5
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når du skal have varme hveder, flækkes hvedebollerne.

Rist dem så skærefladen bliver sprød og gylden.

Server med koldt smør, måske en god marmelade og en god ost. God fornøjelse.

Se også: Bollerne - de bedste hjemmebagte

Se disse opskrifter:

  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med varm chokolade og kakao med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

billede med grillet oksecuvette

Grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade

billede til opskrifter med svinemørbrad

Opskrifter med svinemørbrad - retter med mørbrad

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

billede med brunkager

Brunkager - den bedste brunkagedej

billede til gammeldags hønsekødssuppe

Gammeldags hønsekødssuppe

hjemmelavet tomatsuppe med bagte tomater

Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

Smørkage med marcipan og chokolade

Smørkage med marcipan og chokolade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required