Sådan bager du verdens bedste varme hveder. En fantastisk opskrift til St. Bededag, og de halve boller ristes til sprøde hveder. Nydes med smør.
Man skal da have varme hveder til St. Bededag, og her er verdens bedste opskrift på de lækre hvedeboller.
Faktisk spiser man hvederne aftenen før bededag, men de smager nu også godt på selve bededagen - og andre tider på året.
Se også: Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
Her får du 15 store og luftige hveder, der halveres og ristes. Derefter har du de klassiske varme hveder, der smager himmelsk godt med smør.
Opskrift på varme hveder

Ingredienser
- 450 gram hvedemel
- 100 gram sigtemel
- 120 gram smør koldt og skåret i tern
- ½ tsk. salt groft
- 1 spiseskefuld rørsukker
- 2 deciliter sødmælk håndvarmt (37 grader)
- 50 gram gær
- 2 æg let sammepiskede
- 1 spiseskefuld kardemomme mindre kan bruges, hvis du ikke er så glad for kardemomme
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Til varme hveder starter du med, at blande de to slags mel sammen med kardemomme, sukker og salt.
- Tilsæt smør og smuldr det ud i melet.
- Lun mælken, til den bliver håndvarm - pas på at den ikke bliver varmere, for så ødelægger den gæren - opløs gæren i mælken.
- Tilsæt mælkeblandingen til melet, sammen med de let sammenpiskede æg.
- Rør det sammen og hæld det så ud på et meldrysset bord og ælt dejen sammen, brug evt. lidt ekstra mel, men ikke for meget.
- Ælt dejen til den bliver glat, blank og blød. Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og stil det til hævning et lunt sted i 1 time.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den godt igennem.
- Del dejen i 15 stykker og form dem til hvedeboller.
- Sæt dem i en lille bradepande, tæt sammen, så de vokser sammen når de hæver igen.
- Dæk dem til og lad dem hæve i yderligere 1 times tid.
- Pensl dem med æg og bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
- Lad dine hveder køle lidt af i bradepanden, skil dem så ad og lad dem køle af på bagerist.
Næringsindhold
Noter
Når du skal have varme hveder, flækkes hvedebollerne.
Rist dem så skærefladen bliver sprød og gylden.
Server med koldt smør, måske en god marmelade og en god ost. God fornøjelse.
Se også: Bollerne - de bedste hjemmebagte
Kom med din kommentar