Her får du lækker opskrift på tiramisu. En populær og klassisk italiensk dessert, der nemt laves med ladyfingers, mascarpone og kaffe.
Tiramisu er en super lækker dessert, der heldigvis er nem at lave selv.
I denne opskrift skal du blandt andet anvende ladyfingers, mascarpone og lidt fløde, og så kan du roligt glæde dig til, at sætte tænderne i denne populære italienske dessert, der er kendt verden over.
Opskriften er beregnet til otte personer, og den er altså nem at lave.
Opskrift på tiramisu

Ingredienser
- 2 pakker Savoiadi kisk også kaldet "Ladyfingers", jeg brugte 3 enkelt lag
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 120 g flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2½ dl piskefløde
- 3 æggehvider evt. pasteuriserede
- 2 bægre mascarpone svarende til 500 gram
- 2 dl kaffe stærk
- Kahlúa eller anden likør - elks. Marsala, Galliano etc.
- kakao usødet, sigtet
Fremgangsmåde
- Æggeblommer piske godt med flormelis og vaniljesukker, til det bliver en tyk "æggesnaps". Pisk god med en el-mikser, så sukkeret er godt opløst!
- Pisk æggehviderne helt stive og pisk også fløden stiv.
- Bland mascarpone med æggesnapsen (her brugte jeg el-mikser på LAVESTE hastighed), til det er godt blandet uden klumper.
- Vend fløden i med en dejskraber med lette tag og vend også de stiftpiskede æggehvider i.
- Hæld kaffen i en dyb tallerken og dyp hurtigt ladyfingers i, en efter en og læg dem i et halvdybt firkantet fad - tæt ved siden af hinanden. Dyp dem hurtigt i kaffen så de ikke suger for meget væde, men alligevel får lidt kaffesmag. Jeg syntes at det var hurtigst og nemmest at gøre, hvis kaffen var i en dyb tallerken.
- Dryp lidt likør over og fordel et lag af mascarpone-blandingen.
- Læg igen et lag Ladyfingers hurtig dyppet i kaffe og dryppet med likør, slut din tiramisu af med et lag mascapone-blanding.
- Glat det ud og stil det i køleskab i ca. 6 timer. Kan også stå natten over.
- Drys din tiramisu med usødet kakao inden servering.
Næringsindhold
Noter
Når din tiramisu har sat sig, er den klar til servering. Her drysses den med kakao, som du sigter over.
Skæres ud i passende stykker.
Se flere lækre dessertopskrifter:
Panna cotta med hindbær - italiensk dessert
Kom med din kommentar