• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers
billede med hjemmelavet tiramisu
En lækker og hjemmelavet tiramisu, der blandt andet laves af ladyfingers og mascarpone. Foto: iStock.com.

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Opdateret: 28. jan 2023 · Udgivet: 20. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her får du lækker opskrift på tiramisu. En populær og klassisk italiensk dessert, der nemt laves med ladyfingers, mascarpone og kaffe.

Tiramisu er en super lækker dessert, der heldigvis er nem at lave selv.

I denne opskrift skal du blandt andet anvende ladyfingers, mascarpone og lidt fløde, og så kan du roligt glæde dig til, at sætte tænderne i denne populære italienske dessert, der er kendt verden over.

Opskriften er beregnet til otte personer, og den er altså nem at lave.

Opskrift på tiramisu

billede med hjemmelavet tiramisu

Hjemmelavet tiramisu

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Tid: 45 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 2 pakker Savoiadi kisk også kaldet "Ladyfingers", jeg brugte 3 enkelt lag
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 120 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 3 æggehvider evt. pasteuriserede
  • 2 bægre mascarpone svarende til 500 gram
  • 2 dl kaffe stærk
  • Kahlúa eller anden likør - elks. Marsala, Galliano etc.
  • kakao usødet, sigtet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Æggeblommer piske godt med flormelis og vaniljesukker, til det bliver en tyk "æggesnaps". Pisk god med en el-mikser, så sukkeret er godt opløst!
  • Pisk æggehviderne helt stive og pisk også fløden stiv.
  • Bland mascarpone med æggesnapsen (her brugte jeg el-mikser på LAVESTE hastighed), til det er godt blandet uden klumper.
  • Vend fløden i med en dejskraber med lette tag og vend også de stiftpiskede æggehvider i.
  • Hæld kaffen i en dyb tallerken og dyp hurtigt ladyfingers i, en efter en og læg dem i et halvdybt firkantet fad - tæt ved siden af hinanden. Dyp dem hurtigt i kaffen så de ikke suger for meget væde, men alligevel får lidt kaffesmag. Jeg syntes at det var hurtigst og nemmest at gøre, hvis kaffen var i en dyb tallerken.
    Savoiardi kiks (Ladyfingers dyppet i kaffet og dryppet med Kahlúa
  • Dryp lidt likør over og fordel et lag af mascarpone-blandingen.
  • Læg igen et lag Ladyfingers hurtig dyppet i kaffe og dryppet med likør, slut din tiramisu af med et lag mascapone-blanding.
  • Glat det ud og stil det i køleskab i ca. 6 timer. Kan også stå natten over.
    Mascarpone-:ægge-:flødemasse øverst og en tiramisu klar til at komme på køl
  • Drys din tiramisu med usødet kakao inden servering.

Næringsindhold

Hjemmelavet tiramisu
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når din tiramisu har sat sig, er den klar til servering. Her drysses den med kakao, som du sigter over.

Skæres ud i passende stykker.

Se flere lækre dessertopskrifter:

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner

Gammeldags pandekager med nem pandekagedej

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • Mexicansk fad med oksekød og tortillachips
  • Italienske kødboller i tomatsauce

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

billede med mos af søde kartofler

Mos af søde kartofler - den nemme opskrift

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

kokosmuffins med kakao

Lækre kokosmuffins med kakao

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

billede med chokolademuffins

Chokolademuffins med kakao og chokolade

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk med karry

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

bagte kartofler bagekartofler

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

billede med grønkål til grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål med kartofler

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required