• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Spidskålssalat med ærter og dressing
spidskålssalat
Sund og lækker spidskålssalat med masser af spidskål, ærter og tranebær. Salaten vendes med en dejlig dressing. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Spidskålssalat med ærter og dressing

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 1. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Lækker opskrift på spidskålssalat med ærter. Rå spidskål er super godt i en salat, og her det sammen med ærter, tranebær og en skøn dressing.

Spidskålssalat er nok en af de mest populære salater, og den rå spidskål er da også fremragende i en salat.

Her får den sunde spidskål godt selskab af ærter og tranebær, og salaten vendes med en god dressing.

Opskriften er beregnet til fire personer, men de enkelte mængder kan jo varieres efter smag og behag.

Opskrift på spidskålssalat

spidskålssalat

Spidskålssalat

4.75 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Spidskålssalat

  • ½ spidskål fintsnittet
  • 1 bakke ærter friskbælgede
  • 1 håndfuld tranebær soltørrede

Dressing

  • 2 tsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. rapsolie koldpresset
  • 4 tsk. vand koldt
  • ½-1 tsk. honning flydende, efter smag
  • 1½ tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland spidskål og ærter sammen i en skål.
  • Pisk eller ryst dressingen sammen, til den bliver tyk og hæld den over din spidskålssalat.
  • Vend godt rundt og lad det salaten trække i ½ times tid inden servering.
  • Drys med soltørrede tranebær lige inden servering.

Næringsindhold

Spidskålssalat
Mængde pr. portion
Kalorier
75
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
624
mg
27
%
Kalium
 
355
mg
10
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
343
IU
7
%
Vitamin C
 
59
mg
72
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige spidskålssalat kan serveres til mange forskellige retter. Den er blandt andet fin til en mørbradgryde, men også til en ovnstegt culotte.

Se flere salatopskrifter:

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

Broccolisalat med feta og lækker dressing

Se disse opskrifter:

  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • Nem aspargessalat med grønne asparges
  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

billede med karrysovs

Karrysovs

billede med bananmuffins

Bananmuffins med chokolade og kokos

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon som tilbehør

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

billede med pommes frites

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

billede med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required