• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Salater

billede med rosenkålssalat
En lækker og sund rosenkålssalat med æble og avocado, der passer godt som tilbehør til mange retter. Foto: Nweyorkerbyheart.dk.

Rosenkålssalat med æble og avocado

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 20. okt, 2022

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du en lækker rosenkålssalat med æble og avocado. En nem salat med de sunde rosenkål, og dertil en dejlig og hjemmelavet dressing.
  2. Opskrift på rosenkålssalat
  3. Rosenkålssalat med æble og avocado
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere lækre salater
4.67 fra 3 brugere

Sådan laver du en lækker rosenkålssalat med æble og avocado. En nem salat med de sunde rosenkål, og dertil en dejlig og hjemmelavet dressing.

Rosenkålssalat er en super sund salat, og her er den lavet med æbler og avocado, der passer perfekt til.

Den skønne salat med rosenkål vendes med en nem og hjemmelavet dressing, og salaten er god til mange retter. Og ja, så er den altså meget sund.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på rosenkålssalat

billede med rosenkålssalat

Rosenkålssalat med æble og avocado

4.67 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g rosenkål skyllede
  • 2 æbler helst syrlige
  • 2 avocado skåret i fine tern
  • 2 spsk. citronsaft
  • 50 g tranebær tørrede

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Pil yderbladene af dine rosenkål og halver dem. Snit dem meget fint på tværs og kom dem i en skål. Fordel strimlerne med hænderne, hvis de hænger sammen, så de ligge adskilte i små strimler.
  • Skær æbler i små tern.
  • Bland fintskåret avocado med lidt citronsaft og kom også dem i skålen.
  • Bland tørrede tranebær i din rosenkålssalat.
  • Pisk ingredienserne til dressing sammen og hæld det over, vend det hele godt rundt, så det fordeles ligeligt på alle grønsagerne.
  • Smag den til med groft salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Rosenkålssalat med æble og avocado
Mængde pr. portion
Kalorier
178
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
608
mg
26
%
Kalium
 
517
mg
15
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
17
g
19
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
812
IU
16
%
Vitamin C
 
97
mg
118
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Du kan sagtens lave din rosenkålssalat et par timer før servering, og så bare lade den stå og trække. Det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Den lækre salat med rosenkål er blandt andet perfekt til en helstegt oksefilet, men også til mange andre kødretter.

Se flere lækre salater

  • billede med aspargessalat
    Nem aspargessalat med grønne asparges
  • billede til rødkålssalat
    Rødkålssalat med æble og appelsin
  • spidskålssalat
    Spidskålssalat med ærter og dressing
  • Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk
  • billede med tomatsalat med oliven
    Tomatsalat med oliven og mozzarella
« Cremet champignonsauce med rødvin
Chokoladetærte med karamel og marcipan »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.