• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Rodfrugt biksemad med halloumi
rodfrugt biksemad med halloumi
En lækker omgang rodfrugt biksemad med halloumi, der både er nem at lave, og som smager virkelig godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Rodfrugt biksemad med halloumi

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Rodfrugt biksemad med halloumi er en nem og lækker ret til aftensmad, hvor du samtidig kan få tømt ud i køleskabet. En god biksemad uden kød.

Har du rester af rodfrugter liggende i køleskabet, så brug dem på denne lækre omgang rodfrugt biksemad med halloumi.

Du kan bruge alle slags rodfrugter til retten, og det er altså biksemad uden kød, men i stedet med halloumi ost.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op. Og mængderne kan sagtens varieres.

Opskrift på biksemad med halloumi

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 gulerødder skåret i mundrette bidder
  • 6 kartofler skåret i mundrette bidder
  • ½ lille knoldselleri skåret i mundrette bidder
  • 1 rødløg hakket
  • 100 g spinat frisk, godt skyllet og slynget tør
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. timian hakket
  • 2 spsk. basilikum hakket
  • 100 g halloumi skåret i skiver
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 tsk. flydende honning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom de istandgjorte rodfrugter i kogende, letsaltet vand og kog dem i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra.
  • Kom smør og lidt olivenolie på en pande og sauter løg, til de begynder at blive bløde.
  • Tilsæt de forkogte rodfrugter, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det hele stege i ca. 5 minutter. Rodfrugterne skal være møre, men stadig have lidt bid. Rør ikke alt for ofte i dem, rodfrugterne må gerne få lidt stegeskorpe.
  • Kom en anelse olie på en pande og steg halloumi ost til den bliver gylden. Tag af panden og læg på køkkenrulle, så det kan dryppe lidt af. Skær osten i mindre stykker.
  • Vend krydderurterne i din biksemad med halloumi, tilsæt spinat og vend det hele godt rundt.
  • Pisk balsamico og honning sammen.
  • Vend osten i rodfrugtblandingen og anret det hele på et fad.
  • Hæld dressingen over, vend rundt og server.

Næringsindhold

Rodfrugt biksemad med halloumi
Mængde pr. portion
Kalorier
390
% Daglig værdi*
Fedt
 
13
g
20
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
2019
mg
88
%
Kalium
 
1510
mg
43
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
18
g
36
%
Vitamin A
 
15154
IU
303
%
Vitamin C
 
60
mg
73
%
Calcium
 
687
mg
69
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Rodfrugt biksemad med halloumi serveres straks. Eventuelt med et spejlæg til.

Related Posts

  • billede med bøf med spejlæg
    Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa
  • billede med hollandsk biksemad med spaghetti
    Hollandsk biksemad med spaghetti
  • billede med kogt hamburgerryg
    Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

Se disse opskrifter:

  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Pizzabøffer med friske tomater og urter
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required