• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Rissalat med urter og parmesan
Rissalat med urter og parmesan
Rissalat med urter og parmesan smager fremragende, og så er den lækre salat med ris nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Rissalat med urter og parmesan

Opdateret: 9. jan 2023 · Udgivet: 9. jan 2023 af Newyorker By Heart ·

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl ris evt. en blanding med vilde ris
  • 1 håndfuld mynte blade - finthakket
  • 1 håndfuld basilikum blade - finthakket
  • 1 lille rødløg finthakket
  • 1 rød peberfrugt finthakket
  • ½ squash flækket på langs og udkernet med en teske, skåret i små tern
  • 100 g parmesan høvlet i spåner med f. eks. en kartoffelskræller

Dressing til rissalat

  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tilbered ris efter anvisning på emballagen, skyl dem over med koldt vand, men de skal stadig være lune. Lad dem dryppe af.
  • Bland rød peberfrugt, squash, løg, basilikum og mynte i en skål.
  • Vend de stadig lidt lune, afdryppede ris i (hvis de er lune, suger de mere af smagen fra dressingen).
  • Pisk ingredienser til dressingen sammen - eller hæld ingredienserne i et lille glas med låg og ryst det sammen.
  • Hæld dressingen over din rissalat og vend det hele godt rundt.
  • Høvl parmesanen, bræk det i lidt mindre stykker, vend det i og så er det klar til servering.

Næringsindhold

Rissalat med urter og parmesan
Mængde pr. portion
Kalorier
588
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
1034
mg
45
%
Kalium
 
533
mg
15
%
Kulhydrater
 
62
g
21
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
11119
IU
222
%
Vitamin C
 
60
mg
73
%
Calcium
 
370
mg
37
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sådan laver du den bedste rissalat med urter og parmesan. En nem opskrift på salat med ris, som du kan servere som tilbehør til mange retter.

Rissalat er en dejlig opskrift på lidt anderledes tilbehør, som du sagtens kan servere til alt fra frikadeller til ovnstegt kylling og meget andet.

De forskellige mængder i opskriften kan sagtens varieres, tilbehøret bliver endnu mere sundt, hvis du anvender fuldkornsris.

Opskrift på rissalat

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl ris evt. en blanding med vilde ris
  • 1 håndfuld mynte blade - finthakket
  • 1 håndfuld basilikum blade - finthakket
  • 1 lille rødløg finthakket
  • 1 rød peberfrugt finthakket
  • ½ squash flækket på langs og udkernet med en teske, skåret i små tern
  • 100 g parmesan høvlet i spåner med f. eks. en kartoffelskræller

Dressing til rissalat

  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tilbered ris efter anvisning på emballagen, skyl dem over med koldt vand, men de skal stadig være lune. Lad dem dryppe af.
  • Bland rød peberfrugt, squash, løg, basilikum og mynte i en skål.
  • Vend de stadig lidt lune, afdryppede ris i (hvis de er lune, suger de mere af smagen fra dressingen).
  • Pisk ingredienser til dressingen sammen - eller hæld ingredienserne i et lille glas med låg og ryst det sammen.
  • Hæld dressingen over din rissalat og vend det hele godt rundt.
  • Høvl parmesanen, bræk det i lidt mindre stykker, vend det i og så er det klar til servering.

Næringsindhold

Rissalat med urter og parmesan
Mængde pr. portion
Kalorier
588
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
1034
mg
45
%
Kalium
 
533
mg
15
%
Kulhydrater
 
62
g
21
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
11119
IU
222
%
Vitamin C
 
60
mg
73
%
Calcium
 
370
mg
37
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige rissalat med urter og parmesan serveres straks, og den er god til mange retter, herunder frikadeller, flanksteak og meget andet.

Se flere opskrifter

  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
    Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • billede med kartoffelklodser
    Kartoffelklodser - kogte og smørstegte
  • Stegt blomkål med parmesan og bacon
    Stegt blomkål med parmesan og bacon
  • Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk
  • billede med sweet potato fritter
    Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til vaniljekranse opskrift

Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

billede med nougathorn

Nemme nougathorn dyppet i chokolade

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

billede med karrysovs

Karrysovs

stegt rødkål med valnødder og tranebær

Stegt rødkål med valnødder og tranebær

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

et billede med whiskysauce

Whiskysauce - uhyre nem sovs med whisky

billede med marmorkage

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

billede til butterdejspakker med kylling og æg

Butterdejspakker med kylling og æg

billede med kartoffelroulade

Lækker kartoffelroulade med persillepesto

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

pæresalat med tørrede tranebær

Pæresalat med tørrede tranebær og dressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required