Her er den klassiske opskrift på ris med rosiner til suppe. Skøn, dansk mormormad, hvor de kolde ris serveres sammen med en god suppe.
Ris med rosiner er en traditionel opskrift, hvor man serveres de kolde ris til eks. en gammeldags hønsekødssuppe.
Opskriften er meget simpel og nem at gå til, og du kan med fordel lave de kolde ris dagen før.
De kolde ris kan laves i diverse forme, herunder også som en risrand.
Opskrift på ris med rosiner

Ingredienser
- 2 dl grødris
- 1 liter vand
- 2 håndfulde rosiner
- Lidt salt
- 1 nip sukker
Fremgangsmåde
- Kom vand og grødris i en gryde og bring det i kog.
- Skru ned og lad det simre ved lav varme i ca. 1 times tid, til det er en tyk grød - som risengrød. Tjek det undervejs mens det koger, så det ikke koger tør og brænder på.
- I de sidste ca. 5 minutter, tilsættes rosinerne.
- Når risene er nok og vandet kogt væk, tages gryden af varmen og der tilsættes lidt salt og et nip sukker.
- Kom ris med rosiner i en skål, hvor det presses godt sammen - eller i portionsskåle, hvis det foretrækkes.
Næringsindhold
Noter
Ris med rosiner stilles koldt til næste dag.
Serveres koldt til den varme suppe, som den smager forrygende godt til.
Kom med din kommentar