• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Perlespeltsalat med varmrøget laks
billede til perlespeltsalat med varmrøget laks
Perlespeltsalat med varmrøget laks er lækker aftensmad med god smag. Retten er nem at lave, Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Perlespeltsalat med varmrøget laks

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en skøn opskrift på perlespeltsalat med varmrøget laks. Det er nem og velsmagende aftensmad, der ikke tager lang tid at lave.

Perlespeltsalat med varmrøget laks er en lækker og let aftensmad, der heller ikke ligger for tungt i maven.

Er du vild med varmrøget laks, så vil du virkelig også elske denne ret.

Her anrettet med en skøn salat og dressing.

Opskriften er beregnet til fire personer, men husk et godt stykke brød til.

Opskrift på perlespeltsalat med varmrøget laks

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl perlespelt skylles, koges som anvist på pakken
  • 4 dl vand
  • 2 peberfrugter gule, i små tern
  • 1 bdt. radiser skåret i tynde skiver
  • 2 forårsløg fintsnittet
  • 1 pakke halloumi ost, skåret i skiver og stegt
  • 200 gram laks varmrøget laks plukket i mindre stykker

Dressing

  • 1½ dl creme fraiche 9%
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. citronsaft friskpresset
  • 1 nip sukker
  • 1 bdt. dild finthakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Perlespeltsalat med varmrøget laks: Kom de godt skyllede perlespelt-kerner i en gryde sammen med vandet og lidt salt, bring i kog og kog i 15 minutter. Eller som anvist på pakken.
  • Hæld vandet fra, lad speltkernerne dryppe godt af og lad dem afkøle. Når de er lune, hældes de i en skål eller et fad sammen med grøntsagerne.
  • Skær den stegte halloumi ost i tern og vend det i.
  • Pluk varmrøget laks og fordel ovenpå. Mængden af laks afhænger af hvor glad du er for laks.
  • Rør dressingen sammen og smag den til. Server den til salaten.

Næringsindhold

Perlespeltsalat med varmrøget laks
Mængde pr. portion
Kalorier
465
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
1256
mg
55
%
Kalium
 
495
mg
14
%
Kulhydrater
 
39
g
13
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
107
IU
2
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
531
mg
53
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Perlespeltsalat med varmrøget laks serveres straks som et lækkert og nemt måltid til aftensmad.

Husk rigeligt med hjemmebagt ciabattabrød til salaten.

Se flere opskrifter

  • billede med honningmarineret laks
    Honningmarineret laks med citrussmag
  • billede med laks i ovn
    Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks
  • billede med salat med varmrøget laks
    Salat med varmrøget laks og lækker dressing

Se disse opskrifter:

  • Salat med kylling, druer og valnødder
  • Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble
  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Gulerodssalat med bolsjebeder

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required