• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Orangesnegle med appelsin og nougat
billede med orangesnegle
Lækre orangesnegle, der er klassiske kagesnegle fyldt med blandt andet appelsin, marcipan og nougat. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Orangesnegle med appelsin og nougat

Opdateret: 29. apr 2022 · Udgivet: 29. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med orangesnegle

Orangesnegle

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 16 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2½ dl sødmælk kold
  • 2 spsk. olie smagsneutral, evt. solsikkeolie
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 100 g sigtemel
  • 280 g mel

Remonce

  • 115 g smør blødt
  • 100 g rørsukker
  • 150 g marcipan
  • 2 appelsiner fintrevet skal af 2 økologisk appelsiner
  • 75 g nougat blød

Desuden

  • 30 g chokolade hvid
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pisk gæren ud i den kolde mælk.
  • Rør olie, sukker, salt og kardemomme i, hæld det hele op i røremaskinens skål.
  • Tilsæt sigtemel og lidt af hvedemelet, sæt maskinen i gang og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, afhængig af hvor meget dejen kan tage. Se note længere nede.
  • Lad maskinen ælte dejen rigtig godt igennem i ca. 10 minutter eller ælt den i hånden, til dejen er smidig og glat.
  • Smør en skål med smagsneutral olie og kom dejen over i, dæk skålen til og lad det hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  • Imens kommes alle ingredienserne til remoncen i en skål og piskes/røres sammen, til det bliver en ensartet masse.
  • Når dejen er klar, tages den ud på et meldrysset bord og rulles ud til en aflang firkant.
  • Smør remoncen på og rul dejen stramt sammen fra den lange ende, som en roulade.
  • Skær dejen ud i tykke skiver, ca. 3½-4 cm pr stk. og sæt i en lille bradepande (ca. 25 x 20 cm).
  • Bag dine orangesnegle i en 225 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 12-15 minutter, til de bliver gyldne og gennembagte.
  • Lad orangesneglene køle lidt af.
  • Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad og kom den på de afkølede orangesnegle.

Næringsindhold

Orangesnegle
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på orangesnegle. Det er lækre og nemme kagesnegle med fyld af appelsin, marcipan og en blød nougat. Yummi.

Så er der opskrift på himmelske orangesnegle, der smager så englene synger.

Det er nemme kagesnegle, som du laver med blandt andet marcipan, appelsin og en blød nougat.

Opskriften giver ca. 16 kagesnegle, men det afhænger naturligvis af hvor store du laver dem.

Opskrift på orangesnegle

billede med orangesnegle

Orangesnegle

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 16 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2½ dl sødmælk kold
  • 2 spsk. olie smagsneutral, evt. solsikkeolie
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 100 g sigtemel
  • 280 g mel

Remonce

  • 115 g smør blødt
  • 100 g rørsukker
  • 150 g marcipan
  • 2 appelsiner fintrevet skal af 2 økologisk appelsiner
  • 75 g nougat blød

Desuden

  • 30 g chokolade hvid
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pisk gæren ud i den kolde mælk.
  • Rør olie, sukker, salt og kardemomme i, hæld det hele op i røremaskinens skål.
  • Tilsæt sigtemel og lidt af hvedemelet, sæt maskinen i gang og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, afhængig af hvor meget dejen kan tage. Se note længere nede.
  • Lad maskinen ælte dejen rigtig godt igennem i ca. 10 minutter eller ælt den i hånden, til dejen er smidig og glat.
  • Smør en skål med smagsneutral olie og kom dejen over i, dæk skålen til og lad det hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  • Imens kommes alle ingredienserne til remoncen i en skål og piskes/røres sammen, til det bliver en ensartet masse.
  • Når dejen er klar, tages den ud på et meldrysset bord og rulles ud til en aflang firkant.
  • Smør remoncen på og rul dejen stramt sammen fra den lange ende, som en roulade.
  • Skær dejen ud i tykke skiver, ca. 3½-4 cm pr stk. og sæt i en lille bradepande (ca. 25 x 20 cm).
  • Bag dine orangesnegle i en 225 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 12-15 minutter, til de bliver gyldne og gennembagte.
  • Lad orangesneglene køle lidt af.
  • Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad og kom den på de afkølede orangesnegle.

Næringsindhold

Orangesnegle
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige orangesnegle smager bedste friskbagte og lune, men de kan sagtens lunes igen i dagene efter. Jeg vil tro at de sagtens kan fryses.

Mængden af mel varierer fra gang til gang, så stol aldrig helt på de mængder der er opgivet. Du bliver nødt til at prøve dig frem og se hvor meget netop din dej kan tage.

Tilsæt altid hvedemelet lidt efter lidt, så du ikke får for meget i.

Se flere lækre kageopskrifter:

Verdens bedste kanelsnegle med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

Se disse opskrifter:

  • Store Daim muffins med banan
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade
  • Sådan laver du italiensk marengs
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med Italienske wraps med skinke og mozzarella

Italienske wraps med skinke og mozzarella

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med hjemmelavet karamelsauce

Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende

billede med bærtærte

Bærtærte med frosne eller friske bær

billede med frozen strawberry daiquiri

Frozen strawberry daiquiri cocktail opskrift

billede til ungarsk kartoffelsuppe

Ungarsk kartoffelsuppe med paprika

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

hjemmelavet tzatziki

Sådan laver du en græsk tzatziki

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

billede med hele panerede pandestegte rødspætter

Hele panerede pandestegte rødspætter

billede med gin hass

Gin Hass - opskrift på lækker mango cocktail

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required