• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Opskrift på Lagkagehusets kanelstang
kanelstang med remonce
Hjemmebagt kanelstang a la Lagkagehuset, og det super lækre kanelstænger med både creme og remonce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 31. mar 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook13PinterestMessengerEmailPrintSMS
13
SHARES
Gå til opskrift

Her er opskriften på Lagkagehustes kanelstang. Det er lækre kanelstænger med både creme og remonce, og kagerne kan fryses ned.

Intet slår en hjemmebagt kanelstang, og her får du opskriften på kanelstænger a la Lagkagehuset.

Den perfekte kanelstang med masser af remonce og kagecreme, og kanelstængerne laves selvfølgelig helt fra bunden.

Opskriften giver tre kanelstænger, som du kan fryse ned.

Opskrift på kanelstang

kanelstang med remonce

Hjemmebagt kanelstang

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 3 stk.

Ingredienser

Dej

  • 35 g gær
  • 175 g vand lunkent
  • 35 g sukker
  • 4 g salt
  • 4 g kardemomme
  • 1 æg
  • 35 g smør
  • 400 g hvedemel ca. mængde

Remonce

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 35 g kanel

Kagecreme

  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 1 stang vanilje korn fra vaniljestangen
  • ½ liter mælk
  • 1-2 spsk. Maizena
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Kagecreme

  • Tag lidt af mælken fra og kom Maizena i. Ryst det i en meljævner - eller rør det ud. Æggeblommer, sukker, vaniliekorn og mælk kommes i en gryde og koger langsomt op - RØR HELE TIDEN.
  • Tilsæt maizena-blandingen lidt efter lidt, til en passende konsistens.
  • Kog igennem et par minutter og HUSK nu: RØR HELE TIDEN!!!

Remonce

  • Smør, sukker og kanel blandes til en masse.

Dej til kanelstang

  • Gæren opløses i vand. Sukker, salt, kardemomme og æg tilsættes. Mel og smør tilsættes og der æltes til dejen er blank og smidig. Hæver et lunt sted i 30 minutter.
  • Dejen deles i 3 stykker. De rulles aflange i bradepandens længde og ca. 12 cm. brede. Fordel først ⅓ af remoncen og så ⅓ af cremen - ikke helt ud til kanten.
  • Rul dejen til en stang på den lange led. Læg dem op på bradenpanden og forsæt med de 2 andre dejstykker.
  • Klip snit i dejen, næsten hele vejen igennem, og læg dem skiftevis til den ene og den anden side.
  • Pensl dine kanelstænger med æg og drys med hakkede hasselnødder eller mander.
  • Lad kanelstængerne hvile i 45 minutter. Inden de skal i ovnen kan de drysses med perlesukker.
  • Kanelstang bages ved 210 grader i ca. 15-17 minutter.

Noter

Kanelstang køles af inden udskæring. Kanelstænger er fine at fryse ned, og så har du jo altid en lækker kage til kaffen.

Det bedste resultat ved bagning af kanelstænger opnår du ved at bruge rigtig smør - altså Lurpak eller lignende.

Se flere opskrifter

Lækker banankage med chokolade

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Drømmekage fra Brovst med lækker kokostopping

Kommentarer fra brugerne

Det her er simpelthen de bedste kanelstænger. To gange har Tommy haft kanelstænger med på arbejde (i forbindelse med ferie), nu er det ferietid igen, og hvilken kage har kollegaerne ønsket???? Ganske rigtigt, Kanelstænger efter newyorkerbyheart’s opskrift. VH Lisa.

De er bare kanon lækker, jeg har bagt den mange, og deler ofte hjemmebagt med min overbo, som også elsker den, men de har nu fået opskriften. Det er virkelig en af mine yndlingskager,som altid vækker stor jubel, og så elsker jeg dine kommentarer, og især billederne du også lægger på nettet, jeg har brugt mange af dine opskrifter (også mad) du er simpelthen fænomenal. Mange kærlige hilsner fra Jonna ?

Nu er jeg ikke den store mester i et køkken, men den kanelstang sad lige i skabet. Om det så var held til min side eller en idiot sikker opskrift ved jeg ikke.. Men den var knald god og jeg vil bage den igen … Den bedste jeg har smagt … MVH Chris.

Se disse opskrifter:

  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Sådan laver du italiensk marengs

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

billede til ovnbagte kartoffelbåde

Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn

billede med trøfler

Trøfler med kokos lavet af kagerester

pastafad med champignon, kylling og frisk spinat

Pastafad med champignon, kylling og spinat 

billede med iskaffe

Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede til bagte kartoffelskiver med rejesalat

Bagte kartoffelskiver med rejesalat

billede med

Pandekager med øl - lækre ølpandekager

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede til opskrifter med hakket svinekød

Opskrifter med hakket svinekød og fars

billede med mojito cocktail

Mojito cocktail med rom, lime og mynte

billede med bananmuffins

Bananmuffins med chokolade og kokos

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required