• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Opskrift på hjemmelavet kransekage
billede med kransekage
Hjemmelavet kransekage er nem at lave, og så smager de lækre kransekagestykker altså fantastisk. Serveres til nytårsaften og andre festlige lejligheder. Foto: iStock.com.

Opskrift på hjemmelavet kransekage

Del gerne opskriften:
Facebook14PinterestMessengerEmailPrintSMS
14
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den perfekte opskrift på hjemmelavet kransekage. Nemme og lækre kransekagestykker til nytårsaften og andre festlige stunder.

Dette er den sikre grundopskrift på hjemmelavet kransekage, der laves af tre ingredienser, nemlig marcipan, flormelis og æggehvide.

Kransekagestykkerne er nemme at lave, og så smager de jo aldeles fremragende til nytårsaften og andre skønne stunder, hvor det gerne må være lidt festligt.

Pynt kransekagen med glasur, og bunden kan eventuelt dyppes i lidt mørk chokolade.

Du får 10 stykker kransekage af denne opskrift, men det afhænger slevfølgelig af hvor store du laver hvert stykke.

Opskrift på kransekage

billede med kransekage

Opskrift på hjemmelavet kransekage

5 fra 6 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 100 gram flormelis
  • 1 æggehvide gerne pasteuriseret
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Marcipan skæres i mindre stykker og kommes i en skål.
  • Tilsæt flormelis og en æggehvide. Gerne en pasteuriseret æggehvide.
  • Ælt kransekagemassen godt sammen, og du kan bruge hænderne eller køre den på en røremaskine med kagespartel.
  • Kransekagemassen deles i to lige store stykker, der trilles ud til en aflang pølse med en diameter på ca. 2 centimeter.
  • Del hver stang i 5 lige store stykker kransekage.
  • Fugt fingrene i lidt koldt vand, og tryk kransekagestykkerne lidt trekantede i toppen.
  • Stil kransekagestykkerne på bageplade med bagepapir, og lad dem stå i 30 minutter.
  • Kransekage bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 10 minutter, måske lidt mere. Kransekagestykker skal være gyldne, men ikke for mørke.

Næringsindhold

Opskrift på hjemmelavet kransekage
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
13
mg
1
%
Kalium
 
73
mg
2
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte kransekage køles helt af.

Derefter kan den pyntes med en glasur, som du laver af flormelis, der røres sammen med lidt pasteuriseret æggehvide.

Kom eventuelt glasuren i en lille frysepose, klip et hul i hjørnet og lav derefter det klassiske zig-zag mønster henover kransekagen.

Se flere opskrifter

  • billede med makronsnitter
    Gammeldags makronsnitter med marcipan
  • billede med trøfler
    Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • billede med havregrynskugler
    Verdens bedste havregrynskugler med kaffe
  • billede med mazarinkage
    Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

Se disse opskrifter:

  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Apple pie - amerikansk æbletærte

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

tærte med bacon og broccoli

Tærte med bacon og broccoli

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

billede med oliventapenade

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

billede til svinemørbrad med soja i ovn

Svinemørbrad med soja i ovn

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Wok med skinke og mangochutney

Wok med skinke og mangochutney

Pasta med oksekød og citronfløde

Pasta med oksekød og citronfløde

billede til kylling i slow cooker

Opskrift på kylling i slow cooker

billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

billede med sojamarinade

Sojamarinade med honning til kylling og svinekød

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required