• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Opskrift på hjemmelavet kransekage
billede med kransekage
Hjemmelavet kransekage er nem at lave, og så smager de lækre kransekagestykker altså fantastisk. Serveres til nytårsaften og andre festlige lejligheder. Foto: iStock.com.

Opskrift på hjemmelavet kransekage

Opdateret: 27. jan 2023 · Udgivet: 29. dec 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook14PinterestMessengerEmailPrintSMS
14
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den perfekte opskrift på hjemmelavet kransekage. Nemme og lækre kransekagestykker til nytårsaften og andre festlige stunder.

Dette er den sikre grundopskrift på hjemmelavet kransekage, der laves af tre ingredienser, nemlig marcipan, flormelis og æggehvide.

Kransekagestykkerne er nemme at lave, og så smager de jo aldeles fremragende til nytårsaften og andre skønne stunder, hvor det gerne må være lidt festligt.

Pynt kransekagen med glasur, og bunden kan eventuelt dyppes i lidt mørk chokolade.

Du får 10 stykker kransekage af denne opskrift, men det afhænger slevfølgelig af hvor store du laver hvert stykke.

Opskrift på kransekage

billede med kransekage

Opskrift på hjemmelavet kransekage

5 fra 6 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 100 gram flormelis
  • 1 æggehvide gerne pasteuriseret
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Marcipan skæres i mindre stykker og kommes i en skål.
  • Tilsæt flormelis og en æggehvide. Gerne en pasteuriseret æggehvide.
  • Ælt kransekagemassen godt sammen, og du kan bruge hænderne eller køre den på en røremaskine med kagespartel.
  • Kransekagemassen deles i to lige store stykker, der trilles ud til en aflang pølse med en diameter på ca. 2 centimeter.
  • Del hver stang i 5 lige store stykker kransekage.
  • Fugt fingrene i lidt koldt vand, og tryk kransekagestykkerne lidt trekantede i toppen.
  • Stil kransekagestykkerne på bageplade med bagepapir, og lad dem stå i 30 minutter.
  • Kransekage bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 10 minutter, måske lidt mere. Kransekagestykker skal være gyldne, men ikke for mørke.

Næringsindhold

Opskrift på hjemmelavet kransekage
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
13
mg
1
%
Kalium
 
73
mg
2
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte kransekage køles helt af.

Derefter kan den pyntes med en glasur, som du laver af flormelis, der røres sammen med lidt pasteuriseret æggehvide.

Kom eventuelt glasuren i en lille frysepose, klip et hul i hjørnet og lav derefter det klassiske zig-zag mønster henover kransekagen.

Se flere opskrifter

  • billede med makronsnitter
    Gammeldags makronsnitter med marcipan
  • billede med trøfler
    Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • billede med havregrynskugler
    Verdens bedste havregrynskugler med kaffe
  • billede med mazarinkage
    Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

Se disse opskrifter:

  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Apple pie - amerikansk æbletærte

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til agurkesalat opskrift

Hjemmelavet agurkesalat - opskrift på syltede agurker

skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

bagt kartoffelmos

Sådan laver du bagt kartoffelmos

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

billede med Gunvor kage

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

verdens bedste kokostoppe med chokolade

Verdens bedste kokostoppe med chokolade

amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

et billede med chokoladekage

Chokoladekage

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required