• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Ølbraiserede svinekæber med polenta
billede til ølbraiserede svinekæber med polenta
Ølbraiserede svinekæber med polenta er en lækker ret til aftensmad, og svinekæberne er også lækre som gæstemad eller weekendmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Ølbraiserede svinekæber med polenta

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på ølbraiserede svinekæber med polenta. En skøn ret med svinekæber, der er perfekt som gæstemad og weekendmad.

Ølbraiserede svinekæber med polenta er en fantastisk ret, der virkelig egner sig godt som gæstemad eller lækker mad i weekenden, hvor der er god tid til madlavningen.

Det er nemlig en rigtig simremad, der samler masser af smag i gryden.

Og svinekæberne er jo virkelig blevet populære, hvilket man godt forstår. Det er svært at finde et stykke kød, der bliver mere mørt.

Bemærk, at opskriften er beregnet til 4-6 personer, men det afhænger af sulten. Men der er i hvert nok til mindst 4 personer.

Se også: Nem aftensmad - nemme hverdagsretter

Opskrift på svinekæber

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Ølbraiserede svinekæber

  • 1 kg. svinekæber
  • 3 spsk. hvedemel krydret med salt og friskkværnet peber
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 150 g bacon i tern
  • 2 løg i halve ringe
  • 2 kviste timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 gulerødder i små bjælker
  • 2 dl øl stout
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. dijonsennep gerne grovkornet
  • 200 g perleløg evt. fra frost
  • 25 g smør
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 dl vand

Polenta

  • 1 liter vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. parmesan revet
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 dl majsgryn
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Ølbraiserede svinekæber

  • Svinekæber ses efter for sener og de duppes tørre med køkkenrulle.
  • Bacontern steges på en pande til de er gyldne og sprøde, kommes op i en stor gryde.
  • Svinekæberne vendes i mel blandet med salt og friskkværnet peber og brunes godt af i fedtstoffet fra bacon og evt. lidt mere olie. Brun dem på alle sider - gøres ad flere omgange - og de brunede kæber kommes op i gryden til baconternene.
  • Så brunes løgringe - i fedtstoffet fra kød og bacon - til de bliver lidt brune og de kommes også op i gryden.
  • I gryden kommes også de rå (finthakkede) hvidløg, groft salt, friskkværnet peber og timiankviste.
  • Panden koges af med stout øl, æblecidereddike og sennep, det skal koge til væsken er halveret, derefter hældes det op i gryden. Nu sættes gryden på varmen og bouillon tilsættes, lad det koge op og skum det så for fedt og urenheder. Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 1 time.
  • Kom gulerødder i bjælker i, læg låg på og lad det simre i endnu ½ time. Imens smeltes smørret på en pande sammen med sukker, når det er smeltet hældes vand ved og så kommes perleløgene på.
  • Lad det koge ved høj varme - og UDEN låg - til al vandet er HELT fordampet og løgene bliver lidt gyldne, nu skal der røres i den, så de ikke brænder på!
  • Når der er let brune over det hele hældes de i gryden til svinekæberne. Prøv om du kan fiske timiankvistene op, og saucen kan evt. jævnes med lidt majsstivelse udrørt i vand hvis det ønskes. Smag til med salt og peber.

Polenta

  • Kom vand og salt i en gryde og kog det op. Når det koger røres majsgryn i lidt ad gangen, mens der hele tiden piskes, så det ikke klumper. Pisk olivenolie, citronsaft og ost i og kog - under konstant piskning - i ca. 10-15 minutter til noget af vandet er fordampet og massen ligesom bliver grødagtig i konsistens.
  • Hældes op i et lavt fad, der er smurt med olivenolie. Lad din polenta køle af og stil i køleskab til det skal bruges.
  • Når polentaen skal spises, kan der skæres små "bjælker" ud og de kan steges på (grill)pande i ganske lidt olie, til de bliver let gyldne.

Næringsindhold

Ølbraiserede svinekæber med polenta
Mængde pr. portion
Kalorier
727
% Daglig værdi*
Fedt
 
57
g
88
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
26
g
Kolesterol
 
147
mg
49
%
Natrium
 
1297
mg
56
%
Kalium
 
758
mg
22
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
5314
IU
106
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
94
mg
9
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Ølbraiserede svinekæber med polenta serveres straks. Og det er altså en fantastisk ret med masser af smag.

Svinekæberne kan også serveres med en god kartoffelmos.

Se også: Braiseret kylling med skummende sauce

Se disse opskrifter:

  • Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required