• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese
billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese
Buffalo-chicken macaroni and cheese er en ægte amerikansk ret, der smager heldt vildt godt. En lækker mac and cheese med bla. kylling, pasta og masser af ost. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

Opdateret: 26. apr 2022 · Udgivet: 26. apr 2022 af Newyorker By Heart · 2 kommentarer

Del gerne opskriften:
FacebookPinterestMessengerEmailPrintSMS
Gå til opskrift

Denne Buffalo-chicken macaroni and cheese er en vaskeægte amerikansk opskrift, og du får ikke en bedre udgave af den populære mac and cheese.

Macaroni and cheese er rigtig amerikansk mad med blandt andet pasta, ost og kylling.

Med denne opskrift får du den bedste udgave af den populære mac and cheese, men lad det være sagt med det samme: Den er ikke fedtfattig og kalorielet, til gengæld smager den fantastisk.

Opskriften er beregnet til fire personer, men det er en stor portion, så der er måske nok til seks personer.

Opskrift på macaroni and cheese

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Macaroni and cheese

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta macaroni suppehorn kogt al dente og afdryppet
  • 1 løg finthakket
  • 3 stængler bladselleri finthakket
  • 3 kyllingebrystfileter stegt - eller en rest kylling
  • 3-4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 0,6 dl hot sauce evt. Frank's hot sauce
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. sennepspulver Colemann's
  • 5 dl mælk
  • 2 håndfulde mozzarella revet, eller en ost der smager af mere
  • 3 håndfulde cheddar revet
  • 1½ dl creme fraiche 38%
  • 2 smør smeltet, + 2 spsk. ekstra
  • 2½ dl rasp gerne panko
  • 2 spsk. persille bredbladet, finthakket
  • 1,2 dl blåskimmelost smuldret
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm ovnen til 175 grader og smør et stort, ovnfast fad til din mac and cheese.
  • Hvis der ikke bruges en rest kylling, så krydr kyllingefileterne med salt og friskkværnet peber og steg dem i lidt olie, til de er gennemstegte. Brug to gafler til at rive kødet fra hinanden eller skær det i mindre stykker.
  • Smelt lidt smør i en pande og sauter løg og bladselleri, til det begynder at blive lidt blød og gennemsigtig, men det skal ikke tage farve.
    Bladselleri og løg (jeg havde kun rødløg) sauteres
  • Tilsæt kylling og hvidløg og lad det stege med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
    Kylling og hvidløg tilsættes
  • Hæld hot saucen ved - smag på det - så det ikke bliver for stærkt! Lad saucen koge lidt ind (et par minutter), så det bliver lidt tykkere.
  • Smelt to spsk. smør i en gryde, rør sennepspulver og mel ud i det med en (træ)grydeske. Hæld mælken i lidt efter lidt, lad det koge igennem så det bliver tykkere og rør i det hele tiden.
  • Kom osten i og lad det varme igennem, rør i det hele tiden. Rør til sidst creme fraichen i, så ostesovsen er helt glat. Smag sovsen til med lidt hot sauce, salt og friskkværnet peber.
    ostesauce til macaroni and cheese
  • Fordel halvdelen af den forkogte macaroni i bunden af det smurte fad.
    Macaroni kogt al dente, lægges i bunden af et smurt ovnfast fad
  • Fordel en lille smule af ostesovsen udover.
    Lidt af ostesaucen fordeles over pastaen
  • Bred kyllingeblandingen ud over og så den sidste halvdel af de kogte macaroni.
    Kyllingeblandingen fordeles over.
  • Fordel ostesovsen ud over (jeg brugte dog lige knap det hele) og vend lidt rundt i det med en gaffel. Glat det lidt ud igen, så det ser pænt ud.
  • Smelt to spsk. smør i en gryde og tilsæt finthakket persille, rasp og smuldret blåskimmelost.
    raspblanding til mac and cheese
  • Fordel blandingen ovenpå ostesovsen.
  • Sæt din macaroni and cheese i ovnen i 30-40 minutter, til det er boblende og gyldent.

Næringsindhold

Macaroni and cheese
Mængde pr. portion
Kalorier
275
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige macaroni and cheese kan du med fordel lade stå i ca. 10 minutter efter det er taget ud af ovnen.

Derefter serveres mac and cheese med en lækker salat. Velbekomme.

Se flere madopskrifter:

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

Grillet svinemørbrad med spicy rub

Brugerne har prøvet opskriften

WOW – den smagte godt. Den er ret rich, men puha, den smager godt. Syndefuldt godt. Jeg startede med at koge suppe på bryster for at få mere smag i dem og samtidig få en fon. Det er altid billigst at købe flere bryster, men de skal bruges samme dag, som de åbnes. Efter jeg kogte dem, brugte jeg gaflerne som beskrevet. Derefter hældte jeg lidt suppe over og lod den stå et døgn i køleren (lidt som rilette). Jeg lavede sovs af 6½ dl og lavede sovs af ⅔ rød cheddar og ⅓ mozzarella (fedme/smag vs. struktur). Tricket med Colemans er fantastisk! Den giver en meget mere skarp og samtidig rund mac'n'cheese. Den er i hvert fald røget ind på listen af familieretter. VH Alex.

Se disse opskrifter:

  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Marinade til lammekølle
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  • Bøf i folie med lækker sauce

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Pia Deleuran

    maj 12, 2022 at 5:00 pm

    Hej
    Det lyder som en rigtig god opskrift som jeg næsten ikke "tør" servere for min datter 😊 men jeg mangler at få en oplysning om hvor stor er en stor bradepande??

  2. Newyorker By Heart

    maj 12, 2022 at 5:09 pm

    Hej Pia
    Du er simpelthen nødt til at lave den 🙂
    Du skal bruge en form på ca. 30 gange 25 centimeter, men det kommer sig ikke så nøje.
    God fornøjelse med den lækre mac and cheese.
    Bedste hilsner
    Holger

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

banankage med chokolade

Lækker banankage med chokolade

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

billede med guf guf kage

Lækker guf guf kage - kendt som "den du ved nok"

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

billede med varme hveder til bededag

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

billede med trøfler

Trøfler med kokos lavet af kagerester

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

billede med grillet and

Grillet and med ahornsirup og mango chutney

billede med brownie bagt i kop

Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut

pastafad med champignon, kylling og frisk spinat

Pastafad med champignon, kylling og spinat 

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required