Denne Buffalo-chicken macaroni and cheese er en vaskeægte amerikansk opskrift, og du får ikke en bedre udgave af den populære mac and cheese.
Macaroni and cheese er rigtig amerikansk mad med blandt andet pasta, ost og kylling.
Med denne opskrift får du den bedste udgave af den populære mac and cheese, men lad det være sagt med det samme: Den er ikke fedtfattig og kalorielet, til gengæld smager den fantastisk.
Opskriften er beregnet til fire personer, men det er en stor portion, så der er måske nok til seks personer.
Opskrift på macaroni and cheese

Ingredienser
- 500 g pasta macaroni suppehorn kogt al dente og afdryppet
- 1 løg finthakket
- 3 stængler bladselleri finthakket
- 3 kyllingebrystfileter stegt - eller en rest kylling
- 3-4 fed hvidløg knust og finthakket
- 0,6 dl hot sauce evt. Frank's hot sauce
- 2 spsk. hvedemel
- 2 tsk. sennepspulver Colemann's
- 5 dl mælk
- 2 håndfulde mozzarella revet, eller en ost der smager af mere
- 3 håndfulde cheddar revet
- 1½ dl creme fraiche 38%
- 2 smør smeltet, + 2 spsk. ekstra
- 2½ dl rasp gerne panko
- 2 spsk. persille bredbladet, finthakket
- 1,2 dl blåskimmelost smuldret
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader og smør et stort, ovnfast fad til din mac and cheese.
- Hvis der ikke bruges en rest kylling, så krydr kyllingefileterne med salt og friskkværnet peber og steg dem i lidt olie, til de er gennemstegte. Brug to gafler til at rive kødet fra hinanden eller skær det i mindre stykker.
- Smelt lidt smør i en pande og sauter løg og bladselleri, til det begynder at blive lidt blød og gennemsigtig, men det skal ikke tage farve.
- Tilsæt kylling og hvidløg og lad det stege med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Hæld hot saucen ved - smag på det - så det ikke bliver for stærkt! Lad saucen koge lidt ind (et par minutter), så det bliver lidt tykkere.
- Smelt to spsk. smør i en gryde, rør sennepspulver og mel ud i det med en (træ)grydeske. Hæld mælken i lidt efter lidt, lad det koge igennem så det bliver tykkere og rør i det hele tiden.
- Kom osten i og lad det varme igennem, rør i det hele tiden. Rør til sidst creme fraichen i, så ostesovsen er helt glat. Smag sovsen til med lidt hot sauce, salt og friskkværnet peber.
- Fordel halvdelen af den forkogte macaroni i bunden af det smurte fad.
- Fordel en lille smule af ostesovsen udover.
- Bred kyllingeblandingen ud over og så den sidste halvdel af de kogte macaroni.
- Fordel ostesovsen ud over (jeg brugte dog lige knap det hele) og vend lidt rundt i det med en gaffel. Glat det lidt ud igen, så det ser pænt ud.
- Smelt to spsk. smør i en gryde og tilsæt finthakket persille, rasp og smuldret blåskimmelost.
- Fordel blandingen ovenpå ostesovsen.
- Sæt din macaroni and cheese i ovnen i 30-40 minutter, til det er boblende og gyldent.
Næringsindhold
Noter
Den færdige macaroni and cheese kan du med fordel lade stå i ca. 10 minutter efter det er taget ud af ovnen.
Derefter serveres mac and cheese med en lækker salat. Velbekomme.
Se flere madopskrifter:
Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost
Pulled pork - den bedste opskrift til ovn
Grillet svinemørbrad med spicy rub
Brugerne har prøvet opskriften
WOW – den smagte godt. Den er ret rich, men puha, den smager godt. Syndefuldt godt. Jeg startede med at koge suppe på bryster for at få mere smag i dem og samtidig få en fon. Det er altid billigst at købe flere bryster, men de skal bruges samme dag, som de åbnes. Efter jeg kogte dem, brugte jeg gaflerne som beskrevet. Derefter hældte jeg lidt suppe over og lod den stå et døgn i køleren (lidt som rilette). Jeg lavede sovs af 6½ dl og lavede sovs af ⅔ rød cheddar og ⅓ mozzarella (fedme/smag vs. struktur). Tricket med Colemans er fantastisk! Den giver en meget mere skarp og samtidig rund mac'n'cheese. Den er i hvert fald røget ind på listen af familieretter. VH Alex.
Pia Deleuran
Hej
Det lyder som en rigtig god opskrift som jeg næsten ikke "tør" servere for min datter 😊 men jeg mangler at få en oplysning om hvor stor er en stor bradepande??
Newyorker By Heart
Hej Pia
Du er simpelthen nødt til at lave den 🙂
Du skal bruge en form på ca. 30 gange 25 centimeter, men det kommer sig ikke så nøje.
God fornøjelse med den lækre mac and cheese.
Bedste hilsner
Holger