• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Lasagne med spidskål og fisk
lasagne med spidskål
Nem og lækker lasagne med spidskål og fisk, der smager virkelig godt. Med mornaysauce og ost på toppen. Foto: iStock.com.

Lasagne med spidskål og fisk

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker lasagne med spidskål og fisk. En nem opskrift med hvid fisk, mornaysauce og ost, der smager himmelsk godt.

Du skal prøve denne lækre lasagne med spidskål og fisk, for den er altså virkelig god.

Det er en spændende variant og udgave af den klassiske og italienske lasagne, men altså her med spidskål, fisk og spinat.

Se også: Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling

Som fisk kan du bruge torsk eller rødspætter, men andre hvide fisk er bestemt også gode i lasagnen.

Om du anvender friske eller tørrede lasagneplader er op til dig, og der er mad nok til fire personer i denne opskrift.

Opskrift på lasagne med spidskål

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g torsk eller anden hvid fisk
  • 1 lille spidskål i strimler
  • 150 g spinat frisk
  • 1 citron fintrevet skal af 1 citron
  • 5 dl mornaysauce
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g lasagneplader gerne frisk
  • 100 g ost revet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til lasagne med spidskål og fisk starter du med, at forvarme ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skær spidskål i kvarte, fjern stokken og skær den så i strimler.
  • Skyl spinat godt - eller køb en færdigskyllet spinat.
  • Bring letsaltet vand i kog og kom så spidskål og spinat i, kog i et par minutter. Hæld det i en sigte og pres så meget væske som overhovedet mulig ud. Kom derefter kål og spinat i et rent viskestykke og pres yderligere væske ud.
  • Hæld 3,5 dl mornaysauce i en skål, tilsæt æg, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber. Pisk det sammen. Kom godt vredet spinat og spidskål i, rør det hele godt sammen.
  • Dup fisken godt tør og del den i mindre stykker.
  • Smør et ovnfast fad med lidt olie og hæld så lidt af den tilovers blevne mornaysauce i bunden. Læg et lag lasagneplader og så halvdelen af spinat-/spidskålsblandingen. Halvdelen af fisken, som krydres med salt og friskkværnet peber.
  • Så endnu et lag lasagneplader, spinat-/spidskålblading, fisk, det sidst lag lasagneplader og så sluttes der af med resten af den tilovers blevne mornaysauce.
  • Sæt i spidskålslasagnen i ovnen i ca. 15 minutter, tag ud og kom den revne ost på og sæt i ovnen igen i 15 minutter.

Næringsindhold

Lasagne med spidskål og fisk
Mængde pr. portion
Kalorier
767
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
257
mg
86
%
Natrium
 
1422
mg
62
%
Kalium
 
2064
mg
59
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
64
g
128
%
Vitamin A
 
4894
IU
98
%
Vitamin C
 
113
mg
137
%
Calcium
 
571
mg
57
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Du kan med fordel lade din lasagne med spidskål og fisk køle lidt af inden servering, da den er meget varm.

Spidskålslasagnen serveres gerne med en lækker tomatsalat.

Se også: Squashlasagne - sund lasagne uden kød

Se disse opskrifter:

  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • Beignetdej - nem frituredej med øl

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Bradepandekage med banan og karamelglasur

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

billede med kyllingesalat med rhode island dressing

Kyllingesalat med Rhode Island dressing

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

kokosmuffins med kakao

Lækre kokosmuffins med kakao

ovnbagte rodfrugter

Nemme ovnbagte rodfrugter

billede med blomkålskarry

Blomkålskarry med gulerødder og spinat

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required